Υλικά: • 50-480 γρ αλεύρι τύπου 00 • 250-300 ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου • 10 γρ αλάτι • 1,5 γρ μαγιά στιγμής ή 2-3 γρ...
Από την παιδική ηλικία, μάθαμε να πλένουμε ό, τι πρόκειται να φάμε. Ωστόσο, πολύ λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν ότι μερικές φορές αυτή η συνήθεια κάνει περισσότερο κακό...
ΥΛΙΚΑ 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη με 70 % κακάο 45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις 80 γρ. γλυκαντικό στέβια 3 αβγά 40 ml γάλα φρέσκο...
Υλικά Συνταγής 250 γραμ. νερό χλιαρό 100 γραμ. σπορέλαιο 1 κ.γλ. μαγιά σκόνη 1 αυγό 1 κρόκο αυγού 2 κ.γλ. αλάτι 700 γραμ. αλεύρι (περίπου) για...
Υλικά 1 κιλό σουπιές, καθαρισµένες 1 µεγάλο ξερό κρεµµύδι, σε ψιλά καρέ 1 πράσο 8 φρέσκα κρεµµυδάκια 1/2 κιλό ζοχιά, καθαρισµένα 1/2 κιλό ραδίκια 1 µάτσο...
ΥΛΙΚΑ Για το παντεσπάνι 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 180 γρ. βούτυρο 300 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη 3 αυγά 1 κ.σ αμαρέτο 1 κ.σ εκχύλισμα...
Εκείνοι που μαγειρεύουν συχνά γνωρίζουν ότι μερικές φορές η κουζίνα είναι μια πραγματική κόλαση: τα πιτσιλίσματα λαδιού, τα κρέατα καίγονται, και τα αυγά που μόλις αγόρασες...
Υπέροχη και αφράτη, αυτή τη φραουλόπιτα μόλις τη φτιάξετε θα αφήσετε εποχή! Μερίδες: για 1 ταψάκι διαμέτρου 24 εκ. Χρόνος προετοιμασίας: 30′ Χρόνος μαγειρέματος: 60′ Έτοιμο...
Εχει αναδειχθεί ως το πιό δημοφιλές παραδοσιακό μας γλυκό και το πρώτο που σκέφτεται κανείς γιά να κλείσει ένα οικογενειακό γεύμα. Απόδειξη, τα τόσα εξειδικευμένα ζαχαροπλαστεία,...
Η συνταγή για σπιτικές πάστες που είναι ακόμα καλύτερες από αυτές του ζαχαροπλαστείου! Υλικά για 16 πάστες Για το παντεσπάνι 6 αυγά 6 κουτ.σούπας ζάχαρη 6...