10 περίεργες αλλά αποτελεσματικές χρήσεις του αλατιού
Το αλάτι είναι ένα από τα πιο διαδεδομένα και παλιά είδη καρυκεύματος. Δεν είναι ακριβό και έχει πολλά σπουδαία οφέλη, που ίσως δεν γνωρίζατε.
Σας προσκαλούμε να ρίξετε μια ματιά σε μερικούς εκπληκτικούς τρόπους χρήσης του.
Αποτρέπει τη δημιουργία μούχλας στις κουρτίνες του μπάνιου
Πλύνετε την κουρτίνα του ντους με αλατισμένο νερό όταν την αγοράσετε και δεν θα εμφανιστεί μούχλα.
Ανακουφίζει από τα τσιμπήματα των κουνουπιών
Πώς να ανακουφιστείτε από τη φαγούρα που προκαλείται από τα τσιμπήματα των κουνουπιών: βρέξτε την άκρη του δακτύλου σας με νερό, βυθίστε το σε αλάτι και τρίψτε το μείγμα πάνω από την πληγείσα περιοχή.
Κάνει τα χάλκινα αντικείμενα να λάμπουν και πάλι
Ο καθαρισμός του χαλκού με αλάτι κάνει θαύματα. Απλά αναμείξτε το αλάτι με ξίδι και αλεύρι ή προσθέστε χυμό λεμονιού και τρίψτε τις θαμπές επιφάνειες.
Αποτρέπει το λάδι από το να πιτσιλάει
Ρίξτε λίγο αλάτι στο τηγάνι πριν βάλετε το κρέας ή το ψάρι να τηγανιστεί. Αυτό θα κρατήσει ζεστό το λάδι, χωρίς όμως να πιτσιλάει.
Κάντε τα κεριά να μην στάζουν
Ένας τρόπος για να μην λιώνει ανεξέλεγκτα ένα κερί, είναι να το βυθίσετε σε συμπυκνωμένο διάλυμα άλατος για αρκετές ώρες. Αφήστε το να στεγνώσει πριν το ανάψετε.
Απαλλαγείτε από την οσμή των παπουτσιών
Αποβάλετε τις δυσάρεστες οσμές από τα δύσοσμα παπούτσια, βάζοντας μέσα τους πάνινα σακουλάκια με αλάτι. Τα παπούτσια θα μυρίζουν καλύτερα σε 1-2 ώρες. Μπορείτε επίσης να ρίξετε αλάτι στο εσωτερικό τους, να τα ανακινήσετε και μετά να τα σκουπίσετε.
Απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια
Για να απαλλαγείτε από τα μυρμήγκια, αναμείξτε αλάτι και νερό σε αναλογία 1:4 σε ένα μπουκάλι. Ψεκάστε το διάλυμα όπου μπορείτε να δείτε τα μυρμήγκια να συγκεντρώνονται ή απλά πασπαλίστε λίγο αλάτι πάνω σε αυτές τις περιοχές.
Φτιάξτε ασφαλές και φθηνό σπιτικό χρώμα για τα παιδιά
Χρησιμοποιώντας απλά υλικά, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας σπιτική μπογιά για τα παιδιά. Σε ένα μπολ, ανακατέψτε 1 φλιτζάνι αλεύρι με 1 φλιτζάνι αλάτι. Στη συνέχεια, προσθέστε 1 φλιτζάνι νερό και μερικές σταγόνες από χρωστικές τροφίμων.
Αποτρέψτε τις φέτες φρούτων και λαχανικών από το να γίνουν καφέ
Διατηρήστε φρέσκες τις φέτες φρούτων και λαχανικών, τοποθετώντας τες σε ένα μπολ γεμάτο αλατισμένο νερό.
Αφαιρέστε τη μυρωδιά του κρεμμυδιού από τα χέρια
Τα έλαια στο σκόρδο και το κρεμμύδι αφήνουν μια μυρωδιά στα χέρια μετά το μαγείρεμα. Ωστόσο, η λύση είναι αρκετά απλή: βρέξτε τα χέρια σας, τρίψτε τα με αλάτι και στη συνέχεια ξεπλύνετε.
Φτιάξτε το δικό σας φυσικό αποσμητικό χώρου
Για να γίνει αυτό, θα χρειαστείτε ½ με 1 φλιτζάνι αλάτι και 20-30 σταγόνες από οποιοδήποτε αιθέριο έλαιο ή ροδοπέταλα. Απλά τοποθετήστε όλα τα συστατικά σε ένα μπολ ή βάζο και ετοιμαστείτε να απολαύσετε τη φρέσκια μυρωδιά στο σπίτι σας. Μπορείτε ως φυσικό μπολ να χρησιμοποιήσετε τη φλούδα μισού πορτοκαλιού.
Σταματήστε γρήγορα μια φωτιά στην κουζίνα
Αν μια φωτιά λαδιού στην κουζίνα βγει εκτός ελέγχου, ρίξτε πάνω της αλάτι. Θα κοπεί η ροή του οξυγόνου και οι φλόγες θα σβήσουν. Είναι πάντα καλή ιδέα να έχετε ένα γεμάτο μπολ με αλάτι όταν μαγειρεύετε με λάδι.
Καθαρίστε το σίδερο
Για να αφαιρέσετε τα σημεία που έχουν λεκέδες, ρυθμίστε το σίδερο στην υψηλότερη θερμοκρασία, πασπαλίστε λίγο αλάτι σε ένα καφέ χαρτί και περάστε το από πάνω του.
Αποτρέψτε τα παράθυρα από το να παγώσουν
Τρίψτε το εσωτερικό των παραθύρων με ένα σφουγγάρι βουτηγμένο σε αλμυρό νερό και δεν θα δημιουργηθεί πάγος αργότερα. Ένας άλλος τρόπος είναι να τοποθετήσετε μια μικρή υφασμάτινη τσάντα με αλάτι στο περβάζι.
Καθαρίστε το νεροχύτη
Μια πάστα από χυμό λεμονιού και αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να καθαρίσει νεροχύτες και φωτιστικά από ανοξείδωτο χάλυβα. Στην πραγματικότητα, αυτό λειτουργεί ακόμη καλύτερα από τα δημοφιλή χημικά καθαριστικά.
Πώς να μην σας ξεγελάσουν σε ένα εστιατόριο
Αν σας σερβίρουν φαγητό και βρείτε μέσα μια τρίχα, ζητήστε από το σερβιτόρο να σας το αντικαταστήσει. Μην ξεχάσετε να ρίξετε αλάτι στο δικό σας πιάτο πριν το δώσετε στον υπεύθυνο. Αν το κάνετε αυτό, θα σιγουρευτείτε πως το φαγητό σας έχει αντικατασταθεί εντελώς και δεν έχει μεταφερθεί απλά σε ένα νέο πιάτο.