Συμβουλές για την ανατροφή των παιδιών από 6 απo τους πιο πλούσιους ανθρώπους στον πλανήτη
Αυτοί οι άνθρωποι γνωρίζουν ολόκληρη την βιομηχανία πληροφορικής στον πυρήνα της και μπορούν να αγοράσουν οποιοδήποτε αξεσουάρ θέλουν. Ωστόσο, τα παιδιά τους συχνά παραπονιούνται ότι δεν μπορούν να χρησιμοποιούν τις ηλεκτρονικές συσκευές όσο άλλα παιδιά της ηλικίας τους.
Στην συνέχεια θα σας δείξουμε γιατί συμβαίνει αυτό και το πώς είναι να είσαι το παιδί κάποιου που δημιούργησε μια επιχείρηση δισεκατομμυρίων ευρώ, βασισμένη στην ανάπτυξη τεχνολογιών πληροφορικής.
Μπιλ Γκέιτς – συνιδρυτής της Microsoft Corporation
Ο Μπιλ έχει 3 παιδιά. Δεν τους επιτρεπόταν να χρησιμοποιούν smartphones και τάμπλετ μέχρι να γίνουν 14. Σύμφωνα με τον Γκέιτς, διαμαρτυρήθηκαν επειδή δεν είχαν ανάλογες συσκευές, ενώ οι φίλοι τους είχαν ήδη. Ωστόσο, οι γονείς επέμειναν.
Μόλις τα παιδιά του Γκέιτς είχαν τις συσκευές τους, η οικογένεια εφάρμοσε αρκετούς βασικούς κανόνες σχετικά με τη χρήση διαφορετικών συσκευών:
- Θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν μόνο για να κάνουν την εργασία τους ή να συνομιλήσουν με φίλους.
- Δεν τους επιτρεπόταν να χρησιμοποιούν οποιεσδήποτε συσκευές ενώ τρώνε ή πριν κοιμηθούν.
- Οι γονείς είχαν το δικαίωμα να περιορίσουν τον χρόνο χρήσης των συσκευών.
Επιπλέον, τα παιδιά δεν ζητούν από τους γονείς τους να αγοράζουν όλες τις συσκευές της Apple και είναι στην ευχάριστη θέση να χρησιμοποιούν τα smartphones και τους φορητούς υπολογιστές των Windows.
Κρις Άντερσον – ο Διευθύνων Σύμβουλος της 3D Robotics, μια εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών
Τα παιδιά του Κρις ακολουθούν αρκετούς αυστηρούς κανόνες που συμβάλλουν στην ελαχιστοποίηση της χρήσης των smartphones και των φορητών υπολογιστών. Σύμφωνα με τα λόγια του, τα παιδιά του παραπονιούνται ότι κανένας από τους φίλους τους δεν ακολουθεί τους ίδιους κανόνες.
Ωστόσο, ο Άντερσον λέει ότι δεν θέλει τα παιδιά του να εξαρτώνται από τις ηλεκτρονικές συσκευές και να υποφέρουν από τις αλλαγές που μπορεί να φέρουν στη ζωή τους. Ο πατέρας φροντίζει επίσης για την προστασία τους από την αφθονία του εpωτικού περιεχομένου και την ταπείνωση από ανώνυμους ανθρώπους που μπορούν να βρεθούν παντού στο διαδίκτυο.
Ντικ Κοστόλο – ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Twitter
Ο Ντικ αποφάσισε να μην περιορίσει το χρονικό διάστημα που τα παιδιά του θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν τις συσκευές. Αλλά τα εμπόδισε με τα σύνορα των εδαφών.
Τα παιδιά του Κοστόλο μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους μόνο στο σαλόνι. Αυτό σημαίνει ότι δεν μπορούν να πάρουν ένα τάμπλετ στο κρεβάτι πριν κοιμηθούν ή να ασχοληθούν με το διαδίκτυο κατά τη διάρκεια του γεύματος.
Άλεξ Κονσταντινόπλ- ο Διευθύνων Σύμβουλος της OutCast Agency, ένας από τους μεγαλύτερους παγκοσμίως εταίρους στον τομέα των επιχειρήσεων
Η Άλεξ είναι αυστηρή γονέας σχετικά με τη χρήση των συσκευών και όλων των στοιχείων που συνδέονται με αυτά. Ο νεαρότερος γιος της δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιεί τις συσκευές του καθημερινά. Τα μεγαλύτερα παιδιά μπορούν να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους για όχι περισσότερο από 30 λεπτά την ημέρα.
Έβαν Γουίλιαμς- ο ιδρυτής του Twitter και συνιδρυτής της Pyra Labs, ο οποίος ανέπτυξε την εφαρμογή Blogger
Ο Έβαν και η σύζυγός του, η Σάρα, έχουν 2 γιους. Κανένα από τα αγόρια δεν έχει iPad. Αντί για συσκευές, τα ράφια στο σπίτι του Γουίλιαμς είναι γεμάτα βιβλία. Σύμφωνα με τον Έβαν, αυτά τα βιβλία αρκούν για να βρουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για την αυτο-ψυχαγωγία τους στον ελεύθερο χρόνο τους.
Στιβ Τζομπς – ένας μεγιστάνας των επιχειρήσεων και συνιδρυτής της Apple Inc., της NeXT και της Pixar
Φαίνεται ότι όλα τα μέλη της οικογένειας Τζομπς θα είναι εξοπλισμένα με τους τελευταίους τύπους υπερσύγχρονων συσκευών και θα κρατούν πάντα μία στα χέρια τους. Ωστόσο, αυτό απέχει πολύ από την αλήθεια.
Ο Τζομπς μόλις αποκάλυψε ότι δεν επέτρεπε στα παιδιά του να χρησιμοποιούν ένα iPad. Προσπάθησε να τους κάνει να αγαπούν τις πραγματικές συνομιλίες περισσότερο από τις συσκευές. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο όλη η οικογένεια αγάπησε να περνάει χρόνο μιλώντας τα βράδια ή κατά τη διάρκεια του δείπνου.
Τι συμπέρασμα μπορούμε να βγάλουμε;
Κάθε αναγνώστης μπορεί να αποφασίσει αν θέλει να ακολουθήσει τις συμβουλές αυτών των ανθρώπων. Θα γνωρίζουμε αν οι κανόνες τους ήταν σωστοί μόνο όταν τα παιδιά τους γίνουν ενήλικες και κάνουν τις πάρουν τους αποφάσεις σε αυτόν τον κόσμο.
Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να διαφωνήσει ότι οι επιχειρηματίες που αναφέρονται παραπάνω γνωρίζουν πολύ περισσότερα για τον κόσμο της πληροφορικής από ό, τι εμείς. Έτσι, ίσως τους αρέσει να σκέφτονται πιο μπροστά.