Ψυχοπαθής όποιος βγάζει συνέχεια φωτογραφίες
Εάν ξυπνάς, τρως, πίνεις, ρεμβάζεις το άπειρο του ουρανού ή κάνεις τρελό clubbing με την παρέα και σε όλα αυτά προσθέτεις και τη σκέψη της selfie -ή ακόμα χειρότερα την κάνεις πραγματικότητα- τότε τα μαντάτα είναι κακά για εσένα!
Το να αγαπάς τις selfies είναι πλέον η συνήθεια που έγινε λατρεία στη σύγχρονη εποχή, το να σου γίνεται όμως εμμονή, δεν το λες και φυσιολογικό. Και όλα αυτά δεν τα λέω εγώ, αλλά η επιστημονική κοινότητα.
Νέα έρευνα του Πανεπιστημίου του Οχάιο έρχεται να ρίξει φως στη ψυχική κατάσταση των ανδρών, που έχουν εμμονή με τις selfies. Η εικόνα αυτών των ανδρών, που παρουσιάζεται μέσω των προφίλ τους στα social media, μόνο αποθαρρυντική θα μπορούσε να είναι.
Ο λόγος; Οι περισσότεροι άνδρες, που τρελαίνονται να βγάζουν selfies και φυσικά να τις δημοσιεύουν, έχουν ψυχοπαθητικές τάσεις, καθώς συγκεντρώνουν πολύ μεγάλη βαθμολογία στα τεστ του ναρκισσισμού και της ψυχοπάθειας.
[squareadv]
Φυσικά οι ερευνητές δε μένουν μόνο εκεί. Πηγαίνοντας με το ρεύμα της εποχής, επεξηγούν πως όσοι δεν αρκεστούν απλά στη selfie και τη δημοσίευσή της, αλλά προηγηθεί η επεξεργασία της φωτογραφίας, τότε οι συγκεκριμένοι άνδρες έχουν μεγάλο βαθμό ναρκισσισμού, ενώ η αντικειμενοποίηση του εαυτού τους είναι δεδομένη.
«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι άνδρες που τραβούν πολλά selfies και περνούν περισσότερο χρόνο στην επεξεργασία τους είναι νάρκισσοι, αλλά αυτή είναι η πρώτη φορά που κάτι τέτοιο επιβεβαιώνεται σε μία μελέτη», δήλωσε η Jesse Fox, επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης και επίκουρος καθηγητής της επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο του Οχάιο.
«Το πιο ενδιαφέρον εύρημα είναι ότι έχουν επίσης υψηλότερη βαθμολογία σε αντι-κοινωνικά χαρακτηριστικά και είναι πιο επιρρεπείς στην αυτο-αντικειμενοποίηση» συμπλήρωσε.
