Connect with us

Λένε ότι το σώμα μας έχει τη δικιά του γλώσσα σώματος, και μερικές φορές μιλάει πιο δυνατά από τα λόγια. Πρόσφατες έρευνες δείχνουν ότι άτομα που γνωρίζουν πως να επικοινωνούν αποτελεσματικά χρησιμοποιώντας αυτά τα μη λεκτικά σήματα, έχουν υψηλότερα επίπεδα συναισθηματικής ευφυΐας.

Αποφασίσαμε να μοιραστούμε αυτές τις συνήθειες της γλώσσας του σώματος, που πιθανόν θα σας βοηθήσουν να γίνετε πιο επιτυχημένοι.

1. Καθίστε ίσια

Αν καμπουριάζετε στη καρέκλα σας, βάζετε τους αγκώνες στο τραπέζι και καλύπτετε το πρόσωπό σας με τα χέρια σας, τότε όλα αυτά είναι σημάδια ασέβειας. Δείχνουν ότι δε νιώθετε κανένα ενδιαφέρον για όσα ακούτε. Αντίθετα, αν καθίσετε με την πλάτη σας ίσια και τους ώμους πίσω, δείχνετε να έχετε περισσότερη αυτοπεποίθηση. Είναι μια δυναμική στάση. Θυμηθείτε: όσο πιο πολύ χώρο καταλαμβάνει το σώμα σας, τόσο πιο επιτυχημένοι δείχνετε. Ποτέ μη καμπουριάζετε: σας κάνει να δείχνετε μικρότεροι και προβάλλει λιγότερη δύναμη.

2. Χρησιμοποιήστε σωστά τις χειρονομίες

Αν υπερβάλλετε με τις χειρονομίες σας, οι άλλοι θα πιστέψουν ότι τους λέτε ψέμματα ή προσπαθείτε να κρύψετε κάτι. Από την άλλη μεριά, οι ανοιχτές χειρονομίες, όπως το να ανοίξετε τα χέρια σας, δείχνουν ότι δεν έχετε να κρύψετε τίποτα.

3. Ανοιχτά χέρια

Όταν σταυρώνετε τα χέρια σας, στέλνετε ένα καθαρό σήμα: «Δεν είμαι ευέλικτος, και δεν συμφωνώ με όσα λες.» Ακόμα και αν χαμογελάτε, τα σταυρωμένα χέρια και πόδια δεν είναι καλή συνήθεια της γλώσσας του σώματος.

4. Σταματήστε να αγγίζετε τα μαλλιά σας

Αν είστε από τα άτομα που αγγίζετε συνεχώς τα μαλλιά σας και παίζετε με αυτά ή προσπαθείτε να τα διορθώσετε την ώρ που σας μιλάνε οι άλλοι, σταματήστε αυτή τη συνήθεια! Αυτό δείχνει ότι είστε ανασφαλής και έχετε έλλειψη προσοχής. Επικεντρωθείτε καλύτερα στη φυσική επικοινωνία.

5. Χαμογελάστε

Αν και το γεγονός ότι αν χαμογελάτε στα πάντα δεν στηρίζει την ιδέα ότι έχετε δυνατό χαρακτήρα, το χαμόγελο τη σωστή στιγμή δείχνει ότι έχετε έλεγχο της κατάστασης γύρω σας και μπορείτε να παραμείνετε ήρεμοι, όσο αγχώδεις και αν είναι οι περιστάσεις.

6. Οπτική επαφή

Αυτό είναι ίσως το πιο σημαντικό στη γλώσσα του σώματος. Η πολύ έντονη οπτική επαφή μπορεί να εκφοβίσει το συνομιλητή σας, και μπορεί να φαίνεται ότι θέλετε να δείτε όλες τις χειρονομίες και τα λόγια τους, εξαιτίας της δικής σας ανασφάλειας. Ωστόσο, αν αποφεύγετε την οπτική επαφή, στέλνει ένα άλλο μήνυμα: κρύβετε κάτι. Προσπαθήστε να κρατήσετε οπτική επαφή φυσικά, κοιτάζοντας μέσα στα μάτια και χρησιμοποιώντας παύσεις για να παραδώσετε το σωστό μήνυμα.

7. Σφιχτη χειραψία

Ποτέ μη δίνετε μια χλιαρή χειραψία. Δε σημαίνει ότι πρέπει να σφίξετε και το χέρι ώστε να πονέσετε τον άλλον, αλλά όταν κάποιος σας προσκαλεί να δώσετε τα χέρια, σιγουρευτείτε ότι είναι μια σφιχτή χειραψία. Μια τέτοια χειραψία δείχνει αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Εδώ και 30 χρόνια έψαχνα γιατί τα παιδιά εμφανίζουν λευχαιμία. Τώρα ξέρουμε.

Καθαρισμός του μπάνιου: 7 χρήσιμα κόλπα για να το κάνετε να αστράφτει σε λιγότερο από 15 λεπτά

Ψυχοσωματικά Συμπτώματα: Όταν η ψυχή «ξεσπάει» στο σώμα

Η Αλήθεια πίσω από τα 6 πιο διάσημα μαγικά κόλπα.

Ο εγκέφαλος λειτουργεί και μετά τον θάνατο – Ο νεκρός καταλαβαίνει ότι πέθανε, λένε οι επιστήμονες

Tα 8 πιο όμορφα και σπάνια άλογα του κόσμο

Τα 5 άπληστα ζώδια – Τους νοιάζει μόνο ο εαυτός τους

Καθαρίσετε πλήρως το σώμα σας από τις τοξίνες σε 3 εβδομάδες με μόνο 2 υλικά!

Ήρθε η συσκευή που διπλώνει και σιδερώνει τα ρούχα μετά το πλυντήριο

Μάνα συγγνώμη και σε ευχαριστώ…

Σχολιάστε

Τα καλύτερα