Connect with us

Ο ψυχολόγος Τζέραλντ Ρότζερς έγραψε ένα ανοιχτό γράμμα για τους φίλους του στο Facebook μετά το δύσκολο διαζύγιο που πέρασε. Η εισαγωγή του ήταν πολύ απλή: “Έχοντας χάσει την γυναίκα που αγαπώ και 16 χρόνια γάμου, αυτές είναι οι συμβουλές που θα ήθελα να ξέρω…”

1.Ποτέ την σταματάτε να φλερτάρετε. Ποτέ μην σταματάτε να βγαίνετε ραντεβού. Ποτέ μα ποτέ μην θεωρήσετε μια γυναίκα δεδομένη. Όταν της ζητήσατε να σας παντρευτεί, της υποσχεθήκατε ότι θα προσέχετε και προστατεύετε την καρδιά της. Αυτό είναι το πιο σημαντικό δώρο που σας έκανε. Μην το ξεχάσετε ποτέ.

2.Προστατέψτε την δική σας καρδιά. Να αγαπάτε τον εαυτό σας και όλον τον κόσμο, αλλά θα πρέπει να υπάρχει ένα μέρος στην καρδιά σας, στο οποίο να επιτρέπετε να μπει μόνο η γυναίκα σας. Μην αφήνετε κανέναν άλλο να μπει σε αυτό τον χώρο.

3.Εpωτευθείτε την ξανά και ξανά. Θα αλλάζετε συνεχώς. Δεν είστε οι ίδιοι άνθρωποι που ήσασταν, όταν γνωριστήκατε και σε 5 χρόνια δεν θα είστε ο άνθρωπος που είστε σήμερα. Όταν έρθουν αυτές οι αλλαγές, θα πρέπει να επιλέγετε ο ένας τον άλλον ξανά και ξανά.

4.Να βλέπετε πάντα το καλό σε εκείνη. Επικεντρωθείτε μόνο σε αυτά που αγαπάτε. Αυτό στο οποίο θα επικεντρωθείτε, θα διογκωθεί. Αν για παράδειγμα, επικεντρωθείτε σε αυτά που σας ενοχλούν, θα βλέπετε μόνο λόγους για να νιώθετε ενοχλημένοι. Αν επικεντρωθείτε σε αυτά που αγαπάτε, τότε θα σας συνεπάρει το συναίσθημα της αγάπης.

5.Δεν είναι δική σας δουλειά να την αλλάξετε ή να την διορθώσετε. Δουλειά σας είναι να την αγαπάτε, χωρίς την προσδοκία, ότι θα αλλάξει. Και αν αλλάξει, να αγαπήσετε αυτό που θα γίνει.

6.Αναλάβετε την πλήρη ευθύνη των συναισθημάτων σας. Δεν είναι δουλειά της συντρόφου σας να σας κάνει ευτυχισμένο και δεν μπορεί να σας κάνει ούτε δυστυχισμένους. Είστε υπεύθυνοι για την δική σας ευτυχία.

7.Ποτέ μην την κατηγορήσετε, αν εκνευριστείτε μαζί της. Ο λόγος που εκνευρίζεστε είναι επειδή κάτι σας τρώει μέσα σας. Είναι δικά σας συναισθήματα, άρα δική σας και η ευθύνη. Όταν νιώθετε αυτά τα συναισθήματα, είναι ώρα να κοιτάξετε μέσα σας και να δείτε τι πραγματικά φταίει, ώστε να το θεραπεύσετε.

8.Επιτρέψτε της απλά να υπάρχει. Όταν είναι αναστατωμένη, δεν είναι δουλειά σας να την ηρεμήσετε. Δουλειά σας είναι να της κρατήσετε το χέρι και να της δείξετε, ότι είστε δίπλα της. Μην το βάλετε στα πόδια, όταν την δείτε αναστατωμένη. Απλά, σταθείτε δυνατοί δίπλα της.

9.Κάντε χαζομάρες. Μην παίρνετε τον εαυτό σας πολύ στα σοβαρά. Γελάστε και κάντε και εκείνη να γελάσει.

10.Γεμίστε την ψυχή της κάθε μέρα. Μάθετε ποια πράγματα την κάνουν να αισθάνεται αγαπητή και επιθυμητή και κάντε προτεραιότητά σας να τα εφαρμόσετε.

11.Να είστε παρόντες. Αφιερώστε της όχι μόνο τον χρόνο σας, αλλά και την προσοχή και την ψυχή σας.

12.Μην γίνεστε βλαμμένοι. Θα κάνετε λάθη. Το ίδιο και η σύζυγός σας. Το θέμα είναι να μην κάνετε πολύ μεγάλα και ανεπανόρθωτα λάθη.

13.Ανακαλύψτε την σeξουαλικότητά της. Ρωτήστε τι της αρέσει και πειραματιστείτε μαζί. Εισχωρήστε να βαθύτερα επίπεδα της ψυχής της.

14.Δώστε της χώρο. Οι γυναίκες είναι πολλές καλές στο να δίνουν, που μερικές φορές πρέπει να τους υπενθυμίζουν να παίρνουν λίγο χρόνο για να φροντίζουν τον εαυτό τους. Πείτε της να πάρει λίγο χρόνο για τον εαυτό της, ειδικά αφότου αποκτήσετε παιδιά.

15.Να είστε ευάλωτοι. Δεν χρειάζεται να έχετε τον έλεγχο όλη την ώρα. Να είστε πρόθυμοι να μοιραστείτε τους φόβους και τα συναισθήματά σας με την σύζυγό σας.

16.Να είστε ανοιχτοί. Αν θέλετε η σχέση σας να βασίζεται σε αμοιβαία εμπιστοσύνη, πρέπει να είστε πρόθυμοι να μοιράζεστε τα πάντα. Ειδικά, εκείνα τα πράγματα που δεν θέλετε να μοιραστείτε. Χρειάζεται κουράγιο και θάρρος για να αγαπήσεις ολοκληρωτικά και να ανοίξεις την καρδιά σου.

17.Μην σταματάτε ποτέ να μεγαλώνετε μαζί. Τα στάσιμα νερά είναι πάντα βρώμικα, ενώ τα τρεχούμενα είναι καθαρά. Να βρίσκετε πάντα κοινούς στόχους και όνειρα για να πραγματοποιήσετε μαζί.

18.Μην ανησυχείτε για τα χρήματα. Τα χρήματα είναι σαν ένα παιχνίδι, που πρέπει να βρείτε έναν τρόπο να δουλέψετε μαζί για να τα κερδίσετε.

19.Να συγχωρείτε αμέσως και επικεντρωθείτε περισσότερο στο μέλλον, παρά στο να κουβαλάτε βάρη του παρελθόντος. Μην αφήνετε το παρελθόν να σας κρατάει δέσμιο.

20.Πάντα μα πάντα να διαλέγετε την αγάπη. Στο τέλος, αυτή είναι η μόνη συμβουλή που χρειάζεστε. Αν αυτή είναι η βασική κατευθυντήρια γραμμή σας, τότε τα υπόλοιπα θα τα βρείτε στην πορεία.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

13 περίεργα πράγματα που δεν βλέπεις κάθε μέρα

Τα 3 ζώδια που κάνουν παράλληλες σχέσεις πιο εύκολα απ’ όλους

10 εκπληκτικές προτάσεις για να κάνετε το παιδικό δωμάτιο να ξεχωρίζει.

Ποια απ’ αυτές τις μπανάνες είναι η πιο υγιεινή επιλογή και γιατί;

Επιλέξτε το πιο ευτυχισμένο ζευγάρι και θα σας πούμε κάτι σχετικά με τη σχέση σας

Τα 4 πιο άκαρδα ζώδια!

Αρνητικοί άνθρωποι: Τα 10 χαρακτηριστικά τους

Αυτά είναι τα πραγματικά οφέλη όταν αφήνετε τον σκύλο σας να κοιμάται μαζί σας

Aφράτα κουλουράκια πορτοκαλιού, η τέλεια συνταγή της γιαγιάς!

21 πράγματα που ήταν στην μόδα πριν 10 χρόνια, αλλά σήμερα ντρεπόμαστε να βλέπουμε.

Σχολιάστε

Τα καλύτερα