Connect with us

Δείχνετε μεγαλύτεροι από ότι είστε; Εκτός από τα γονίδια, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συμβάλουν στο να μην φαίνεται η πραγματική σας ηλικία.

Θα θέλαμε να μοιραστούμε μαζί σας 10 συνήθειες που ίσως θα έπρεπε να σταματήσετε για να δείχνετε νεότεροι χωρίς botox ή πλαστικές χειρουργικές επεμβάσεις. Να θυμάστε πως ποτέ δεν είναι πολύ αργά για να ξεκινήσετε, οπότε κάντε τις αλλαγές στη ζωή σας τώρα.

#1 Δίαιτες με χαμηλά λιπαρά

Για να προληφθούν οι ρυτίδες είναι βασικό να καταναλώνετε λιπαρά οξέα ωμέγα-3 που βοηθούν να παραμένει το δέρμα εύκαμπτο και απαλό. Μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά, μας στερεί αυτά τα στοιχεία προκαλώντας πρόωρη γήρανση του δέρματος.

#2 Πίνετε μέσα από καλαμάκια

Όταν πίνετε χρησιμοποιώντας καλαμάκια πρέπει να πιέσετε τα χείλη σας με αποτέλεσμα τη δημιουργία γραμμών και ρυτίδων γύρω από το στόμα σας. Το ίδιο συμβαίνει και με το τσιγάρο. Δοκιμάστε να πιείτε άμεσα από το ποτήρι και αν είστε καπνιστές, είναι καλύτερα να κόψετε αυτή τη βλαβερή συνήθεια. Μπορεί να είναι μια μακριά και σκληρή διαδικασία αλλά τα αποτελέσματα είναι αμέτρητα.

#3 Ο ύπνος στο πλάι

Το να κοιμάστε στο πλάι, με το μαξιλάρι να πιέζει το πρόσωπο προκαλεί και αυξάνει τις ρυτίδες στα μάγουλα και το πιγούνι. Οι ειδικοί λένε πως το να κοιμάται κανείς με την πλάτη είναι η καλύτερη στάση ύπνου και σας κρατά νέους, φρέσκους και ξεκούραστους.

#4 Κακή στάση σώματος

Η κακή στάση σώματος αποτρέπει την σπονδυλική στήλη από την κανονική της ευθυγράμμιση και ως αποτέλεσμα οι μύες και τα οστά βρίσκονται σε ασυνήθιστη πίεση. Αυτή η ζημιά οδηγεί σε πόνο και κούραση ενώ πολλές φορές προκαλεί μόνιμη παραμόρφωση.

#5 Χρησιμοποιείτε αντηλιακό μόνο στις διακοπές

Η υπερβολική έκθεση στις ακτίνες UV του ήλιου είναι ο βασικός παράγοντας της πρόωρης γήρανσης του δέρματος. Για να προστατέψετε τον εαυτό σας από τα βλαβερά αποτελέσματα του ήλιου είναι σημαντικό να φοράτε το αντηλιακό σας ακόμη κι όταν έχει συννεφιά. Τα σύννεφα εμποδίζουν μόλις το 20% της υπεριώδους ακτινοβολίας.

#6 Πολυχρησιμοποιείτε το σύστημα θέρμανσης

Η υπερβολική χρήση τεχνικής θέρμανσης κάνει τον αέρα του χώρου σας πολύ ξερό. Το δέρμα και τα μαλλιά σας γίνονται επίσης ξηρά και αποκτάτε περισσότερες ρυτίδες. Δοκιμάστε να κρατήσετε την θέρμανση σε χαμηλότερα επίπεδα εντός του σπιτιού.

#7 Λέτε όχι στη ζάχαρη

Όλοι ξέρουμε πως η ζάχαρη είναι κακή αλλά το ίδιο συμβαίνει και με το στρες. Μερικές φορές πρέπει να δώσουμε ένα μικρό γλυκό στον εαυτό μας και να ενδώσουμε στην απόλαυση αν μας κάνει χαρούμενος.

#8 Υπερβολική παρακολούθηση τηλεόρασης

Μια μελέτη έδειξε πως για κάθε μια ώρα που περνά κανείς βλέποντας τηλεόραση, το προσδόκιμο ζωής του μειώνετε κατά 22 λεπτά. Οι ειδικοί συνιστούν να σηκώνεστε και να περπατάτε για 30 λεπτά ανά μια ώρα που περνάτε στον καναπέ ή κάθεστε στο γραφείο.

#9 Έλλειψη ύπνου

Οι ενήλικες χρειάζονται τουλάχιστον 7 ώρες ύπνου κάθε βράδυ. Η έλλειψη ύπνου δεν οδηγεί μόνο στο να δείχνετε κουρασμένοι αλλά μειώνουν το προσδόκιμο ζωής. Οι ειδικοί συνιστούν να πηγαίνετε νωρίτερα στο κρεβάτι αν δεν έχετε αρκετή ενέργεια, αν παρουσιάζεται νοητική βραδύτητα ή αύξηση του σωματικού βάρους.

#10 Άγχος λόγω έλλειψης οργάνωσης

Πολλές μελέτες έχουν δείξει πως το χρόνιο στρες προκαλεί σοβαρά προβλήματα στα κύτταρα και μπορεί να αυξηθούν οι ρυθμοί γήρανσης. Μην τα παρατάτε, ξεχάστε αυτό που λένε «άφησε για αύριο αυτό που μπορείς να κάνεις σήμερα» και προσπαθήστε να κάνετε τις δουλειές σας όταν πρέπει.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Εδώ και 30 χρόνια έψαχνα γιατί τα παιδιά εμφανίζουν λευχαιμία. Τώρα ξέρουμε.

Καθαρισμός του μπάνιου: 7 χρήσιμα κόλπα για να το κάνετε να αστράφτει σε λιγότερο από 15 λεπτά

Ψυχοσωματικά Συμπτώματα: Όταν η ψυχή «ξεσπάει» στο σώμα

Η Αλήθεια πίσω από τα 6 πιο διάσημα μαγικά κόλπα.

Ο εγκέφαλος λειτουργεί και μετά τον θάνατο – Ο νεκρός καταλαβαίνει ότι πέθανε, λένε οι επιστήμονες

Tα 8 πιο όμορφα και σπάνια άλογα του κόσμο

Τα 5 άπληστα ζώδια – Τους νοιάζει μόνο ο εαυτός τους

Καθαρίσετε πλήρως το σώμα σας από τις τοξίνες σε 3 εβδομάδες με μόνο 2 υλικά!

Ήρθε η συσκευή που διπλώνει και σιδερώνει τα ρούχα μετά το πλυντήριο

Μάνα συγγνώμη και σε ευχαριστώ…

Σχολιάστε

Τα καλύτερα