Connect with us

Όσο διαφορετικοί κι αν είμαστε μεταξύ μας (λέω για εμάς τα ένδοξα παιδιά των ’90s), υπάρχουν κάποια αντικείμενα και σνακ που σημάδεψαν τη γενιά μας, που θα μας ενώνουν για πάντα, που θα μας κάνουν να αναπολούμε, να συγκινούμαστε και να ψάχνουμε σε ψιλικατζίδικα και περίπτερα για να τα ξαναβρούμε (ναι, γιατι; Δεν είναι ντροπή). Τι εννοείς το δαχτυλίδι – γλειφιτζούρι δεν κυκλοφορεί πια;

1. Push Pop γλειφιτζούρια

Για τους περισσότερους από εμάς, τα συγκεκριμένα γλειφιτζούρια έχουν συνδυαστεί με βόλτες στο πάρκο, Κυριακές στο λούνα παρκ, ακόμη και με τα ψώνια στο σουπερμάρκετ όπου σαν γνήσιο παιδί της γενιάς σου έκλαιγες/φώναζες/χτυπιόσουν/έδινες το δικό σου show στο δρόμο για το ταμείο μέχρι να υποκύψουν οι γονείς σου και τελικά να στα αγοράσουν (ντάξει, ήταν πολύ νόστιμα, άξιζε τον κόπο).

2. Διακοσμητικά τηλεφώνου Κάπως έτσι ήταν το πρώτο μου κινητό. Δεν ήταν το ροζ που είχα σταμπάρει, αλλά ένα παλιό του μπαμπά που κάπως έπρεπε να γίνει πιο girly. Με αυτοκόλλητα, στρασάκια και μπιχλιμπίδια το πρώτο μου κινητό αποκτούσε μια ευχάριστη νότα – ε μετά μπήκαν στη ζωή μας τα ringtones του Σάκη.

3. Καραμελάκια PEZ

Ας το παραδεχτούμε, τα καραμελάκια δεν προλάβαιναν καν να τοποθετηθούν σ’ αυτές τις θήκες γιατί τρώγονταν κατά τη μεταφορά. Η χαρά του παιδιού – κυριολεκτικά – και τρελό guilty pleasure της γενιάς μας, γιατί πέρα από τις καραμέλες που τις έτρωγες 10-10 (όταν δεν κοιτούσε κανείς, πάντα), πάθαινες και μια ανεξήγητη μανία να μαζέψεις άπειρες θήκες με τους αγαπημένους σου ήρωες και τα χρώματα της προτίμησης σου – λες και θα τις χρησιμοποιούσες ξέρω γω.

4. Milky Pens

Κάθε κασετίνα που σεβόταν τον εαυτό της είχε μερικά από αυτά (με ή χωρίς καπάκι, δεν έχει σημασία). Ιδανικά για τα σημειώματα αγάπης που έδινες στη διπλανή σου (ή στο χαριτωμένο συμμαθητή δυο θρανία πίσω), ιδανικότερα για να τα ανταλλάζεις στο σχόλασμα ή να εξαγοράζεις καταστάσεις (“αν σου δώσω αυτό, θα παίξουμε μαζί βόλεϊ στο διάλειμμα;”).

5. Ring Pops

Αυτό είναι το κόσμημα – γλειφιτζούρι που στιγμάτισε την παιδική μου ηλικία κι έκανε την επίσκεψη στο ψιλικατζίδικο της γειτονιάς εξίσου συναρπαστική μ’ ένα ταξίδι στη Disney *κλαίει από συγκίνηση*. Συνήθως δεν προλάβαινα να το τελειώσω γιατί με μερικές ατσούμπαλες κινήσεις βρισκόταν στο πάτωμα ή κολλούσε στα ρούχα/στο αυτοκίνητο/στην τσάντα της κυρίας που προηγούταν στο ταμείο (ε ας πρόσεχε).

6. Βραχιόλι – κολιέ με καραμελάκια (ή αλλιώς το πρώτο σετ κοσμημάτων που αποκτήσαμε ποτέ)

Πέρα από το γεγονός ότι ξέβαφαν στο στόμα, στη γλώσσα, ενίοτε και στη μύτη (επιβεβαιώνω) δε μας πείραζε καθόλου που στο τέλος το μόνο που έμενε για να θυμίζει σ’ αυτά ήταν απλά μια κλωστούλα, γιατί ήταν πεντανόστιμα.

7. Bubble Tape

Με τη συγκεκριμένη τσίχλα δυο πράγματα ήταν πιο πιθανό να συμβούν, είτε να χαθεί κάπου μέσα στα παιχνίδια σου και να τη βρεις μήνες μετά (και να τη φας χωρίς ντροπή) είτε να τη φας επιτόπου (ναι, όλη την ταινία) και να σε πιάσει το στομάχι σου, να φας την κατσάδα σου και να ησυχάσεις.

8.>

Κάθε μορφής – σε ρολ ον, σε σακουλάκι, σε κόλλα, σε στυλό, με λίγα λόγια γκλίτερ να ναι κι ό,τι να ναι. Το έβρισκες κολλημένο κατά τόπους σε μαλλιά, μέτωπο, ρούχα, κασετίνες και τσάντες. Το μότο της γενιάς μας υποθέτω πως θα ήταν “με λίγο γκλίτερ όλα γίνονται πιο όμορφα”.

9. (Τύπου) μηχανικά μολύβια

Πως αλλιώς θα περνούσε η ώρα των μαθηματικών ή των αγγλικών, αν δεν το ριχνες σ’ αυτή την ανεξήγητα διασκεδαστική δραστηριότητα όπου: έβγαζες την μπροστινή μύτη, την έβαζες στο τέλος του μολυβιού, έβγαζες την επόμενη, την έβαζες στο τέλος του μολυβιού, έβγαζες την τρίτη, την έβαζες στο τέλος του μολυβιού και πριν να το καταλάβεις *ταντάααα* χτυπούσε το κουδούνι για σχόλασμα.

10. Sparx Magic (ή αλλιώς καραμελάκια που σκάνε στο στόμα)

Αυτά εδώ μπαίνουν στη λίστα αναδρομής στα χρόνια της νιότης, χάρη στην Ξένια που τα ψήφισε ως τα πλέον αγαπημένα της. Μάλιστα, είπε κατά λέξη ότι “έκαναν τόσο δυνατές εκρήξεις μέσα στο στόμα σου που ο ήχος έφτανε μέχρι τον εγκέφαλο σου”, αν κρίνουμε από τον ενθουσιασμό της τώρα, τότε πρέπει να ήταν το highlight της παιδικής της ηλικίας.

Advertisement