Όλο το ίντερνετ μιλάει για τον Τάσο Δούση: Είπε σε μια πρόταση όσα όλοι τρέμουν να πουν για την ταινία “Υπάρχω” εδώ και καιρό
Ο Τάσος Δούσης, με αφορμή την προβολή της ταινίας «Υπάρχω», που καταγράφει το πρώτο μισό της ζωής του Στέλιου Καζαντζίδη, με ανάρτησή του στα social media, εξαπέλυσε βολές προς πάσα κατεύθυνση.
Ειδικότερα, ο δημοσιογράφος και εκδότης ασκεί έντονη κριτική, τόσο για όσα παρουσιάστηκαν στην ταινία όσο και για όλα όσα δεν παρουσιάστηκαν.
Αναλυτικά η ανάρτηση του Τάσου Δούση για το «Υπάρχω»
Όπως αναφέρει ο Τάσος Δούσης: «Για τον Καζαντζίδη και τα μπουζούκια με τους ούγκανους “Υπάρχω”. Ο κόσμος του Καζαντζίδη, η Ελλάδα που τραγούδησε με τα “Αχ και Βαχ” δεν υπάρχει. Η Ελλάδα της ήττας, της φτώχειας και της μιζέριας δεν υπάρχει, τουλάχιστον στο εύρος και το επίπεδο που τη βίωσαν οι παλιοί! Ο Καζαντζίδης έβγαζε το αγνό λαϊκό αίσθημα, ως ατόφιος λαϊκός τραγουδιστής.
Ήταν μόνο αυτό; Όχι φυσικά. Ήταν ένας μάγκας τραγουδιστής που είπε όχι στο εύκολο κέρδος του πάλκου εξαιτίας της αηδίας που ένιωθε για τον υπόκοσμο, τους ούγκανους, αλλά και τους νεόπλουτους της εποχής.
Καταπέλτης ο Τάσος Δούσης για τον Στέλιο Καζαντζίδη
Μοιραζόταν τον νταλκά με αυτούς που τον άξιζαν και όχι με τα αποβράσματα που έφερναν βόλτες στα πρώτα τραπέζια. Ο Καζαντζίδης έκανε την υπέρβαση και δεν ανέχτηκε να τραγουδάει και να τον “θάβουν” με λουλούδια, τότε πιάτα, όλα τα κατακάθια της υψηλής και λούμπεν κοινωνίας. Με λίγα λόγια προτίμησε τη φτώχεια από το να γίνει ο τραγουδιστής γελωτοποιός των μεθυσμένων παραβατικών, κλεφτών, νεόπλουτων, όλων αυτών που ζούνε και ζούσανε σε βάρος της κοινωνίας.
Το “μέταλλο” της φωνής του ήταν ανώτερο γιατί δεν έκανε τα χατίρια του υποκόσμου που τότε, αλλά και σήμερα, το παίζουν “κάποιοι” εκσφενδονίζοντας λουλούδια στα μούτρα τραγουδιστών, ανεβαίνοντας στην πίστα τύφλα μεθυσμένοι, απαιτώντας την προσοχή του τραγουδιστή και κάνοντας λογαριασμούς με χρήματα που δεν αποκτήθηκαν με κόπο. Ο Καζαντζίδης δεν ανεχόταν τον εξευτελισμό επειδή κάποιοι “πέταγαν” λεφτά στα μπουζούκια.
Τους έβλεπε με αηδία γιατί έτσι τους άξιζε. Αυτά δεν τα μετέφεραν στην οθόνη του “Υπάρχω”, αλλά αυτά είναι που θα έπρεπε να έχουν μεταφερθεί. Διότι αυτή η Ελλάδα του υποκόσμου, της ρεμούλας και της κλεψιάς εξακολουθεί να ΥΠΑΡΧΕΙ, μόνο που δεν υπάρχει Καζαντζίδης να τους στείλει στο διάολο και αυτούς και τα βρώμικα λεφτά τους, μαζί με τις καθωσπρέπει “κυρίες” που καμαρώνουν στα πρώτα τραπέζια σαν γύφτικα σκεπάρνια».
Ο Τάσος Δούσης για τον Στέλιο Καζαντζίδη
«Δεν με πληρώνουν για να ταξιδεύω, δεν έχω μισθό και δεν τρώω τσάμπα στα εστιατόρια»: Ο Τάσος Δούσης σπάει τη σιωπή του για τις ταξιδιωτικές εκπομπές
Ο παρουσιαστής της ταξιδιωτικής εκπομπής «Εικόνες» στο OPEN, Τάσος Δούσης, μέσα από ανάρτησή του στο TikTok, έδωσε τη δική του απάντηση στις κατηγορίες ότι «το παίζει τσάμπα μάγκας». Με την τοποθέτησή του, θέλησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του και να βάλει τέλος στα επικριτικά σχόλια, αποκαλύπτοντας λεπτομέρειες για τον τρόπο λειτουργίας της εκπομπής του.
Τάσος Δούσης: Η απάντησή του στα επικριτικά σχόλια
Ο ίδιος εξήγησε πως είναι ο μοναδικός παρουσιαστής στην ελληνική τηλεόραση που δεν λαμβάνει καμία οικονομική αμοιβή από το κανάλι με το οποίο συνεργάζεται. Αντίθετα, τόνισε ότι σε πολλές περιπτώσεις καλύπτει τα έξοδα παραγωγής της εκπομπής από την προσωπική του τσέπη. Επιπλέον, ανέφερε ότι κάθε γεύμα που απολαμβάνει σε εστιατόρια κατά τη διάρκεια των ταξιδιών του, καθώς και οι επισκέψεις του σε αξιοθέατα, πληρώνονται από τον ίδιο.
Ο Τάσος Δούσης υπογράμμισε ότι η εκπομπή του αποτελεί έκφραση της αγάπης του για τα ταξίδια και τη δουλειά του. Η συμμετοχή του δεν γίνεται με σκοπό το οικονομικό όφελος, αλλά από πάθος για την εξερεύνηση και τη γνωριμία με νέους τόπους. Ευχαρίστησε παράλληλα το κοινό που στηρίζει την εκπομπή του, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει, και κατέστησε σαφές ότι εργάζεται με αυταπάρνηση για να μοιραστεί μοναδικές εμπειρίες με τους τηλεθεατές του.
Δείτε το βίντεο στο Tik Tok
@tasosdousis1 Η απάντηση μου στο «Τζάμπα μάγκας» #fyp #eikonesbytasosdousis #tasosdousis ♬ πρωτότυπος ήχος – Tasos Dousis
Τάσος Δούσης: Όσα αποκάλυψε μέσα από το βίντεο στο Tik Tok
«Γράφει ο άλλος. Ο Τάσος Δούσης είναι τσάμπα μάγκας. Ταξιδεύει σε όλο τον κόσμο και τον πληρώνουνε. Τρώει στα καλύτερα εστιατόρια τσάμπα. Το παίζει bon viveur τσάμπα. Μάλιστα. Να ενημερώσω όλους τους καλούς φίλους που γράφουν αυτά τα σχόλια. Ότι πρέπει να είσαι ειλικρινά μπιτ για μπιτ ηλίθιος για να μη γνωρίζεις ότι ο τσάμπας έχει πεθάνει εδώ και πάρα πολύ καιρό. Λυπάμαι που το μαθαίνεις από εμένα, αλλά δυστυχώς έτσι συμβαίνει. Επίσης, όταν τα έχεις καλά με τον εαυτό σου, πιστεύεις σε εσένα, κουβαλάς και μια ιστορία πίσω σου, τουλάχιστον εγώ αυτό κάνω, για τη γνώμη των άλλων εφαρμόζω την θεωρία, την αλάνθαστη, της “χεστικότητας”», ανέφερε αρχικά ο Τάσος Δούσης στο βίντεο του.
Και συνεχίζει: «Ακούω τη γνώμη των άλλων όταν με εκτιμούν και με αγαπούν. Ακούω τη γνώμη των άλλων όταν τη ζητάω. Όταν δεν τη ζητάω και όταν είναι κακοπροαίρετη “χεστικότητα”. Κάντε το και εσείς και θα σας πάει καλύτερα το 2025, θυμηθείτε με. Τότε γιατί κάνεις ρε μάγκα το βίντεο; Ξέρω ότι υπάρχει κόσμος που ειλικρινά με αγαπάει και δεν θέλει να με ακούει να κάνω τέτοια βίντεο στο TikTok. Τα θεωρεί απολογητικά. Δεν είναι απολογητικό, παιδιά. Να σας πω γιατί κάνω το βίντεο. Μπαίνω μέσα στα σπίτια των ανθρώπων. Τους προτείνω σε κάποιους από αυτούς, χιλιάδες από αυτούς, να πάνε σε κάποια εστιατόρια, μπαρ, καφέ, σε όλο τον κόσμο. Έτσι. Ταξιδεύει ο άλλος, βλέπει την εκπομπή, σημειώνει, πηγαίνει. Μπορεί να πει ο κακοπροαίρετος. Έτσι. Δεύτερη σκέψη. Μήπως ρε Δούση τα παίρνεις και μας στέλνεις;
Για όλους λοιπόν αυτούς τους ανθρώπους θέλω να πω μερικές αλήθειες που θα τις ακούσετε και θα πέσετε κάτω. Δεν θα τις πιστεύετε δηλαδή ουσιαστικά. Οι εκπομπή Εικόνες είναι 50 επεισόδια το χρόνο στην τηλεόραση του Open. Από αυτά τα 50 επεισόδια εμείς από το κανάλι εισπράττουμε το συγκλονιστικό ποσό των 0 ευρώ. Δεν παίρνουμε ούτε ένα ευρώ. Όχι τώρα, από τη μέρα που ξεκινήσαμε. Εδώ και πέντε χρόνια, έξι. Μηδέν. Πενήντα επεισόδια, σου δίνει το κανάλι πενήντα ώρες, σου λέει κάνε ό,τι νομίζεις, εμείς δεν πληρώνουμε μία, πληρώνεσαι με τον τηλεοπτικό χρόνο. Αν μπορείς βάλε διαφήμιση μέσα στον τηλεοπτικό σου χρόνο, μέσα στην εκπομπή. Όλα αυτά λοιπόν τα χορηγικά που βλέπετε είναι η αμοιβή μας. Με αυτά ζούμε. Χωρίς αυτά πεθαίνουμε. Δεν υπάρχει εκπομπή δηλαδή εννοώ»
«Οκ, πάμε για τις εκπομπές του εξωτερικού. Για αεροπορικά εισιτήρια, διαμονές και πάει λέγοντας, ψάχνουμε για χορηγούς. Για κάθε εκπομπή ψάχνουμε διαφορετικό χορηγό, έτσι; Άλλες φορές βρίσκουμε, άλλες φορές δεν βρίσκουμε. Όταν δεν βρίσκουμε, τα πληρώνουμε από την τσέπη μας. Όταν βρίσκουμε, κάνουμε συμφωνίες, τίποτα δεν είναι τσάμπα. Σου λέει η αεροπορική, σου λέει το ταξιδιωτικό γραφείο, πόσο κοστίζει ρε μάγκα το ταξίδι σου; Πού θέλεις να μείνεις; Σε τριών αστέρων; Κοστίζουν τόσο τα τρία δωμάτια; Βγαίνει τόσο το μπουγιουρντί, 30.000 ευρώ, 25.000 ευρώ. Τους το πληρώνουμε όλο αυτό με διαφήμιση τηλεοπτική ή αν δεν φτάνει τηλεοπτική διαφήμιση, στο Instagram μας, στο TikTok μας, στα site μας και πάει λέγοντας.
Έτσι πάει η δουλίτσα. Όσοι είναι στην αγορά με καταλαβαίνουν. Δεν το κάνουν άνθρωποι με την καλύτερη στην καρδιά, επειδή είσαι ο Τάσος ο Δούσης. Το κάνουν γιατί η τηλεοπτική διαφήμιση τους φέρνει πολλαπλάσιο κόσμο, λόγω του ότι το προϊόν σκίζει. Να ευλογάμε και τα γένια μας, έτσι. Εδώ έρχεται τώρα το ωραίο, κρατηθείτε. Πάμε εκεί, στον προορισμό. Όλα τα εστιατόρια, τα αξιοθέατα που βλέπετε οι χλιδές κλπ, δεν είναι τίποτα χορηγούμενο. Το πληρώνουμε όλο, μα όλο από την τσέπη μας. Παγκουί. Τα πάντα ότι βλέπετε. Γιατί είμαστε βλαμμένοι.
Γουστάρουμε να πηγαίνουμε να δείχνουμε τα καλύτερα. Χωρίς κανένα όφελος. Ούτε από το μαγαζί, ούτε από το ταξιδιωτικό γραφείο, ούτε από πουθενά. Αυτή είναι η προσωπική μου τρέλα. Πηγαίνω εκεί και τα πληρώνω όλα μόνος μου. Ό,τι βλέπετε. Τα πάντα. Δεν υπάρχει τίποτα χορηγούμενο εκεί. Φανταστείτε ότι για να βγει το κόστος αυτό πρέπει να έρθουν άλλοι χορηγοί μέσα στην εκπομπή. Κάνα άρωμα και πάει λέγοντας. Μία ή άλλη για να γίνει το επεισόδιο. Γιατί είναι πανάκριβες παραγωγές και πανάκριβα αυτά που σας προτείνουμε. Τώρα αυτά που σας προτείνουμε, δεν τυχαία, είναι τα κορυφαία των κορυφαίων.
Λέει ο άλλος το καλύτερο εστιατόριο της πόλης, θα πάμε. Τέλος, θα το δείξουμε. Για να πας και εσύ μετά από μένα και να πεις ναι όντως είναι το καλύτερο εστιατόριο της πόλης. Και πάμε στα μεσαία, στα οικονομικά, σε όλα. Αλλά τα πληρώνουμε όλα εμείς.
Πάμε στην Ελλάδα τώρα. Έχουμε και 15 προορισμούς Ελλάδα, γιατί κάπως πρέπει να ζήσουμε και εμείς. Εκεί λοιπόν στην Ελλάδα, τι κάνουμε. Οι δημοσιογράφοι, πριν πάω εγώ στην αποστολή, κάνουν μια λίστα με τα καλύτερα μαγαζιά. Ό,τι καλύτερο υπάρχει. Δεν μπορούν να παίξουν όλα στην εκπομπή μέσα. Αλλά κάνουν μια λίστα με τους καλύτερους. Τους κορυφαίους, τους top of the top. Ποιοι είναι αυτοί, είναι άγνωστοι άνθρωποι σε εμάς; Όχι βέβαια. Εμείς αυτή τη δουλειά δεν την κάνουμε για τις Εικόνες τα τελευταία πέντε χρόνια, κυρίες και κύριοι. Την κάνω ως επιχειρηματίας του ταξιδιωτικού τύπου εδώ και 15 χρόνια. Εγώ για όλα τα μέρη αυτά που βλέπετε που πηγαίνω στην Ελλάδα, έχω κάνει οδηγούς τεράστιους με μεγάλη επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια. Για Αράχοβα, για Μύκονο, για Σαντορίνη, για Νάξο, για ότι βλέπετε έχουμε κάνει τεράστιους οδηγούς. Άρα, τους περισσότερους από αυτούς τους ανθρώπους που παρουσιάζουμε, είναι παλιοί πελάτες μας, δοκιμασμένοι, που τους ξέρουμε και μας ξέρουν.
Όταν λοιπόν διαλέγουμε τους καλύτερους και τους επιλέγουμε πάμε και λέμε κυρίες και κύριοι θέλετε να συνεργαστούμε, που όμως στην εκπομπή; Οι άνθρωποι δεν πληρώνουν για να μπουν στην εκπομπή σε αυτό το αντικείμενο μόνο, πληρώνουν για μια 360° συνεργασία διαφημιστική για να μπουν στο instagram μου, για να μπουν στο tiktok μου, για να μπουν στα site μου, όλα αυτά που βλέπετε είναι μέσα σε συμφωνίες εμπορικές. Και τους προτείνω γιατί είναι όντως οι καλύτεροι των καλύτερων. Καταλάβατε πώς γίνεται η δουλειά; Και δεν μένουμε μόνο εκεί. Οι πελάτες, αυτοί που βλέπετε, παίρνουν τις φωτογραφίες τους, παίρνουν τα ντρόουν τους, παίρνουν το υλικό όλο αυτό για προσωπική τους χρήση. Άρα μπαίνουν επειδή τους συμφέρει να διαφημιστούν στην εκπομπή και εμένα με συμφέρει να έχω τους καλύτερους. Έτσι γίνεται παιδιά η δουλειά».