«Είπε: “μπορώ να κάνω ένα τσιγάρο ρε παιδιά;” Έκανε τρεις τζούρες και ξεψύχησε μπροστά μας»: Συγκλονιστική περιγραφή στον αέρα του ANT1 – Πάγωσαν όλοι
Ο Δημήτρης Πανόπουλος, με αφορμή τις δραματικές εξελίξεις με τον καταστροφικό σεισμό στην Μιανμάρ και τα πλάνα που κάνουν τον γύρο του κόσμου, περιέγραψε μία δική του εμπειρία από την κάλυψη σεισμού στην Αλβανία πριν μερικά χρόνια.
«Μία πολύ μικρή παρένθεση για να σου πω αυτό που είχα ζήσει στην Αλβανία με τον μεγάλο σεισμό, μπορεί να βλέπεις μπροστά σου εγκλωβισμένους τους ανθρώπους και να μην μπορείς να τους βγάλεις. Υπήρχε περίπτωση που συνέδραμε και η ΕΜΑΚ τότε», είπε αρχικά ο παρουσιαστής των Weekenders.
«Είχαν βρει έναν άνθρωπο που ήταν μέχρι τη μέση έξω από τα ερείπια, από τη μέση και κάτω είχε πλακωθεί. Προσπαθούσαν να δημιουργήσουν μία υπόγεια διαδρομή για να φτάσουν να τον βγάλουν, γιατί ήταν τεράστιο το βάρος και δεν μπορούσαν. Του είχαν βάλει ορό.
Κάποια στιγμή μετά από 20-24 ώρες που ο άνθρωπος ήταν εκεί και είχε τους συγγενείς του δίπλα, λέει: μπορώ να κάνω ένα τσιγάρο, ρε παιδιά, γιατί νιώθω ότι δεν αντέχω άλλο; Του δίνουν ένα τσιγάρο, κάνει τρεις τζούρες και ξεψύχησε εκεί πέρα. 20 ώρες τον είχαμε τον άνθρωπο μπροστά μας και δεν μπορούσαν να τον βγάλουν, ενώ ήταν από τη μέση και πάνω έξω», κατέληξε στη συγκλονιστική του ιστορία ο Δημήτρης Πανόπουλος.
Κοντά στην Αμοργό είχε επίκεντρο ο σεισμός
Ειδικότερα, όπως αναφέρει η αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, η σεισμική δόνηση έγινε στις 08:21 και το επίκεντρο εντοπίστηκε 15 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Αμοργού.
Ποιο το εστιακό βάθος του σεισμού
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν περίπου 5 χιλιόμετρα.
Σεισμός στην Αμοργό
Νέος Σεισμός στην Ελλάδα: Ισχυρή Σεισμική δόνηση “Ταρακούνησε” τη χώρα μας και δεν έγινε ούτε στη Σαντορίνη ούτε στην Αμοργό
Σεισμός μεγέθους 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε αργά το βράδυ της Δευτέρας (24/2) στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ρόδου, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους του νησιού.
Σεισμική δόνηση στη θάλασσα
Σύμφωνα με την αναθεωρημένη εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, το επίκεντρο της δόνησης εντοπίστηκε 14 χιλιόμετρα δυτικά της περιοχής Καραβιάς στη Ρόδο, ενώ το εστιακό βάθος του σεισμού υπολογίζεται στα 10 χιλιόμετρα.
Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αναφορές για υλικές ζημιές ή τραυματισμούς. Οι αρχές παρακολουθούν την κατάσταση, ενώ οι σεισμολόγοι τονίζουν πως η περιοχή παρουσιάζει φυσιολογική σεισμική δραστηριότητα.
