Connect with us

Υλικά
1 πακέτο σφολιάτα
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. αλεύρι
1 φλ. τσαγιού γάλα + 2 κ.σ. για επάλειψη
250 γρ. ζαμπόν από χοιρινό μπούτι κομμένο σε μικρότερο κομμάτια
6 αυγά + 1 κρόκος αυγού για επάλειψη
1 φλ. τσαγιού τριμμένη γλυκιά γραβιέρα
1 φλ. τσαγιού τριμμένο ρεγγάτο
1/4 κ. γ. μοσχοκάρυδο
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180˚ και τοποθετείτε μια λαδόκολλα στο μεγάλο ρηχό ταψί του φούρνου.

Ζεσταίνετε σε μία μικρή κατσαρόλα το βούτυρο και ρίχνετε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτετε το γάλα, ανακατεύοντας για 3-4 λεπτά σε μέτρια φωτιά, αλατίζετε, ρίχνετε το μοσχοκάρυδο και το βγάζετε από τη φωτιά. Αφήνετε 3-4 λεπτά να μισοκρυώσει και προσθέτετε το ζαμπόν, τα τριμμένα τυριά, τα αβγά ελαφρά χτυπημένα, λίγο πιπέρι και ανακατεύετε να ενσωματωθούν τα υλικά.

Μια πρωτότυπη και όμορφη τυρόπιτα στη φόρμα με ζύμη γιαουρτιού

Απλώνετε το μείγμα πάνω στη σφολιάτα αφήνοντας κενό σε απόσταση τουλάχιστον 2 εκατοστά περιμετρικά από τις άκρες της σφολιάτας. Αλείφετε με ένα πινέλο λίγο νερό στις άκρες του φύλλου και σκεπάζετε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Πατάτε τις άκρες με ένα πιρούνι για να κολλήσουν.

Τρυπάτε την επιφάνεια σε 5-6 σημεία για να φεύγει ο ατμός καθώς ψήνεται η πίτα. Χτυπάτε τον κρόκο με το γάλα και αλείφετε την επιφάνεια και ψήνετε τη πίτα στο προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα περίπου.

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

10 φόβοι των αντρών που ποτέ δεν αποκαλύπτουν

16 σκίτσα που δείχνουν πως είναι όταν συνηθίζει κάποιος σε μια σχέση

8 τύποι μαλλιών των αντρών που που δηλώνουν πτυχές του χαρακτήρα τους

7 γνωστοί συνδυασμοί φαγητών που μπορούν να βλάψουν σοβαρά την υγεία σας

10 λάθη που μας κάνουν να ξοδεύουμε περισσότερα χρήματα στο σουπερμάρκετ

10 από τα πιο κοινά λάθη στην αποθήκευση και διατήρηση των ρούχων μας

7 εξωτερικά χαρακτηριστικά που προδίδουν αμέσως την προσωπικότητα μας

Η ιστορία της γυναίκας που ήταν 270 κιλά και έχασε 180 θα σας εμπνεύσει

15 προϊόντα που κάνουν το σώμα μας να μυρίζει άσχημα

11 μύθοι που πιστεύουμε γιατί οι διαφημιστές μας είπαν να τους πιστεύουμε

Σχολιάστε

Τα καλύτερα