Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο με αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Ίσως να είναι η πιο νόστιμη και η πιο εύκολη τυρόπιτα.
ΥΛΙΚΑ
½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη ½ κιλό κασέρι τριμμένο 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 αυγά ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ 250γρ μαργαρίνη, λιωμένη ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.
-Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
-Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.