Connect with us

Ίσως να είναι η πιο νόστιμη και η πιο εύκολη τυρόπιτα.

ΥΛΙΚΑ

½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη ½ κιλό κασέρι τριμμένο 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 2 αυγά ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ 250γρ μαργαρίνη, λιωμένη ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

-Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.

-Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.

-Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.

-Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα. Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.

Advertisement