Τυρόπιτα ταψιού χωρίς φύλλο και αλεύρι
Ίσως να είναι η πιο νόστιμη και η πιο εύκολη τυρόπιτα.
Υλικά
- ½ κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- ½ κιλό φέτα θρυμματισμένη
- ½ κιλό κασέρι τριμμένο
- 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 2 αυγά
- ½ κ.σ. μπέικινπάουντερ
- 250γρ μαργαρίνη, λιωμένη
- ½ κ.γ. πάπρικα γλυκιά 1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
Εκτέλεση
-Σε ένα μπολ ρίχνετε τα αυγά, το γιαούρτι και τη μαργαρίνη και τα ανακατεύετε καλά με ένα αυγοδάρτη.
-Προσθέτετε σιγά – σιγά το αλεύρι, μέσα στο οποίο έχετε ανακατεύσει το μπέικινπάουντερ, και δουλεύετε το μείγμα με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί.
-Προσθέτετε την φέτα, το κασέρι, τον μαϊντανό και την πάπρικα και ανακατεύετε καλά.
-Βουτυρώνετε ελαφρά ένα μικρό ταψί ή μια μακρόστενη φόρμα και αδειάζετε το μείγμα.
Ψήνετε την τυρόπιτα στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά. Αποσύρετε το ταψί από το φούρνο και αφήνετε την πίτα να κρυώσει.