Τυροκεφτεδάκια της Αργυρώς & άλλες υγιεινές λιχουδιές.
Τυροκεφτεδάκια με ανθότυρο (Από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου)
Υλικά συνταγής
1 κιλό φρέσκο ανθότυρο
2 κ.σ. φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος
4 αυγά χτυπημένα
αλάτι
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
όσο σηκώσει αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Εκτέλεση
Σε μπολ θρυμματίζουμε το ανθότυρο με πιρούνι, προσθέτουμε κατά βούληση αλατοπίπερο, τα χτυπημένα αυγά και το δυόσμο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα ή με το χέρι.
Λίγο λίγο προσθέτουμε στο μπολ με τα ανακατεμένω υλικά κουταλιές αλεύρι μέχρι το μείγμα να πλάθεται σε κεφτεδάκια και να μην κολλάει στο χέρι.
Σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα αραδιάζουμε τα τυροκεφτεδάκια, δίνοντάς τους το σχήμα που θέλουμε (πλακέ ή στρογγυλό).
Στη συνέχεια, τα αλείφουμε χρησιμοποιώντας πινέλο με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 180ο C, στις αντιστάσεις, για 20΄, μέχρι να ροδίσουν.
Κοφτό μακαρονάκι «χωριάτικο» με Κατίκι Δομοκού (Από τον Βασίλη Καλλίδη)
500 γρ. κοφτό μακαρονάκι ψιλό
250 γρ. Κατίκι Δομοκού
½ φλ. ελιές, σε ροδέλες
1 κ.γλ. ρίγανη
1 πράσινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
1 πρέζα αλάτιι
4 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
Για τη σπιτική σάλτσα ντομάτας:
6 ώριμες ντομάτες, περασμένες από χοντρό τρίφτη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
½ κ.γλ. αλάτι
λίγο θυμάρι
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα υλικά της σάλτσας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 λεπτά.
Βράζουμε το κοφτό μακαρονάκι σε αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το βάζουμε σε ένα μπολ, όπου το ανακατεύουμε με τη σάλτσα, τις ελιές, τη ρίγανη, την πιπεριά και το σκόρδο.
Πασπαλίζουμε με το αλάτι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το Κατίκι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μίγμα σε ένα λαδωμένο ταψάκι.
Πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.