Connect with us

YΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη

8 γρ stevia Parana κρυσταλλική με αναλογία 1:1

120 γρ βούτυρο αγελάδος

1/2 κ.γλ. κανέλα

ΚΡΕΜΑ

250 γρ άγλυκη σαντιγί ( στο σιδερένιο κουτί )

170 γρ γάλα εβαπορέ λάιτ

40 γρ stevia Parana κρυσταλλική με αναλογία 1:1

220 γρ κρέμα τυρί λάιτ

50 γρ ζεστό νερό

5 γρ ζελατίνη ( φύλλο ή σκόνη)

100 γρ μαρμελάδα με stevia Parana “Κόκκινα φρούτα”

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Τρίβουμε τα μπισκότα μαζί με την stevia , κανέλα και ρίχνουμε το βούτυρο λιωμένο

Ανακατεύουμε καλά και στρώνουμε σε φόρμα πιέζοντας με το πίσω μέρος του κουταλιού

Ψήνουμε στους 170 βαθμούς αέρα για 10 λεπτά

Στο κάδο του μιξερ ρίχνουμε την άγλυκη σαντιγί και χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας κατά διαστήματα το εβαπορέ

Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τη stevia και το τυρί κρέμα

Βράζουμε 50 γρ νερό και διαλύουμε μέσα την ζελατίνη ( αν βάλουμε φύλλο πρώτα το μουλιάζουμε σε κρύο νερό για 3 λεπτά , το στύβουμε και το διαλύουμε στο καυτό νερό)

Αφού διαλυθεί η ζελατίνη την ρίχνουμε στο κάδο του μίξερ να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα και σταματάμε την λειτουργία

Όταν η έχει κρυώσει η βάση που ψήσαμε ρίχνουμε στη φόρμα την κρέμα και τοποθετούμε στο ψυγείο για 4 ώρες

Ανακατεύουμε την μαρμελάδα με λίγο ζεστό νερό ( 2 με 3 κ.σ.) και την ρίχνουμε από πάνω

tsizkeik-choris-zachari-elachistes-thermides-2

Advertisement