Τους… εξαφάνισε όλους η Μπαρμπαρίγου: Έδωσε στη δημοσιότητα τη συνταγή για το διάσημο κουρκούτι της – Τραγανό από έξω & γεμάτο μπακαλιάρο μέσα
Η 25η Μαρτίου συνοδεύεται παραδοσιακά από το αγαπημένο πιάτο μπακαλιάρος σκορδαλιά, το οποίο έχει κερδίσει σταθερά τη θέση του σε κάθε ελληνικό τραπέζι εκείνη την ημέρα. Για να αναδειχθεί όμως αυτό το έδεσμα όπως του αξίζει, χρειάζεται σωστό κουρκούτι που να προσφέρει τραγανή υφή και ελαφρύ αποτέλεσμα. Η γνωστή μαγείρισσα Αργυρώ Μπαρμπαρίγου αποκαλύπτει το μυστικό για να πετύχετε αψεγάδιαστο τηγάνισμα.
Υλικά και εκτέλεση για το ιδανικό κουρκούτι
Για να φτιάξετε το τέλειο κουρκούτι ακολουθήστε πιστά τη συνταγή:
260 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
¾ κ.γ. αλάτι
½ κ.γ. ζάχαρη
330 ml σόδα αναψυκτικό
30 ml ούζο
2 μεγάλα παγάκια
Εκτέλεση: Κοσκινίστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, προσθέστε αλάτι και ζάχαρη, και στη συνέχεια ανακατέψτε τα με υγρά υλικά. Ανακατέψτε απαλά και προσθέστε παγάκια ώστε να παγώσει άμεσα το μείγμα και να αποκτήσει λεία υφή. Αφήστε το στο ψυγείο για 20–30 λεπτά ή 5 λεπτά στην κατάψυξη. Το κρύο κουρκούτι δίνει ελαφριά και τραγανή κρούστα.
Χρήσιμες συμβουλές για σωστό τηγάνισμα
Αλευρώστε ελαφρώς τον μπακαλιάρο πριν τον βουτήξετε στο κουρκούτι.
Για λεπτή κρούστα, στραγγίστε το περίσσιο μείγμα πάνω από το μπολ πριν τον τηγανίσετε.
Αν θέλετε πιο παχιά κρούστα, βάλτε τον κατευθείαν στο καυτό λάδι.
Χρησιμοποιήστε μεσαία προς δυνατή φωτιά και λίγα κομμάτια κάθε φορά στο τηγάνι.
Μην αναποδογυρίζετε συνεχώς τον μπακαλιάρο.
Στεγνώστε καλά το ψάρι πριν το τηγανίσετε και τοποθετήστε το σε απορροφητικό χαρτί μετά.
Αποφύγετε το λεμόνι μετά το τηγάνισμα, γιατί μαλακώνει την κρούστα.
Με αυτά τα δοκιμασμένα μυστικά της Αργυρώς, το πιάτο σας θα εντυπωσιάσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους.
Δεν χρειάζεται μίξερ, ούτε ζύμωμα: Η Αργυρώ δίνει την συνταγή για το πιο νόστιμο Πασχαλινό τσουρέκι
Το τσουρέκι, ένα διάσημο γλυκό ψωμί στην Ελλάδα, αποτελεί μια παραδοσιακή λιχουδιά που παρασκευάζεται όλο το χρόνο, ενώ κυρίως τιμά τα τραπέζια κατά την περίοδο του Πάσχα ή των Χριστουγέννων.
Advertisement
Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μοιράζεται μαζί μας μια εύκολη συνταγή για εκείνους που δεν έχουν πολλή εμπειρία στην κουζίνα. Ανακαλύψτε πώς μπορείτε να ετοιμάσετε τσουρέκι χωρίς ζύμωμα και μίξερ, γρήγορα και εύκολα.
Για εύκολα τσουρέκια χωρίς ζύμωμα
600 γρ. αλεύρι για τσουρέκι (κοσκινισμένο)
1 κύβο φρέσκια μαγιά των 25 γρ. (ή 1 φάκελο μαγιά 8 γρ.)
100 γρ. βούτυρο γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη
200 γρ. φρέσκο γάλα
50 γρ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
2 μεγάλα αυγά
1 κρόκο αυγού
2 κ.γ. κοφτά μαχλέπι σε σκόνη
1 κ.γ. κοφτό κακουλέ σε σκόνη
1 ακέρωτο πορτοκάλι (το ξύσμα)
3 δάκρυα μαστίχα
1 βανίλια
