Το απόλυτο κέικ πορτοκαλιού! Δοκιμάστε το!
Αυτό το κέικ πορτοκαλιού είναι το απόλυτο μαμαδίστικο γλυκό! Τα παιδιά σας θα το λατρέψουν! Οι καλεσμένοι σας θα ξετρελαθούν και σε εσάς τις ίδιες θα φέρει αναμνήσεις και μυρωδιές από τα παιδικά σας χρόνια. Κανείς δε μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το μοναδικό γλυκό! Θα εντυπωσιάσει ακόμα και τους πιο απαιτητικούς.
Η συνταγή που σας δίνουμε παρακάτω είναι πανεύκολη και γρήγορη! Είναι απλή, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας συναρπάσει. Και το σπίτι σας θα μυρίσει πορτοκάλι στη στιγμή! Διαβάστε παρακάτω τη λίστα με τα υλικά και ετοιμαστείτε να φτιάξετε ένα μοναδικό κέικ που θα μείνει αξέχαστο σε εσάς και τους αγαπημένους σας.
Υλικά:
Για το κέικ:
330 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλάκι του γλυκού μπέϊκιν πάουντερ
200 γραμμάρια ζάχαρη
100 γραμμάρια βούτυρο αγελάδος λιωμένο
4 αυγά
100 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
ξύσμα από ένα πορτοκάλι
Για το σιρόπι:
800 γραμμάρια φρέσκος χυμός πορτοκαλιού
100 γραμμάρια ζάχαρη
φλούδες από ένα πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Για το κέικ:
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε τα αβγά με τη ζάχαρη έως ότου αφρατέψουν και ασπρίσουν. Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα ρίχνουμε σταδιακά στο μείγμα, εναλλάξ με το χυμό πορτοκαλιού, ενώ παράλληλα ανακατεύουμε με τη μαρίζ. Στο τέλος προσθέτουμε το ξύσμα.
Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί διαμέτρου 24 εκ. ή σε μικρή φόρμα του κέικ. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 40-45 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο και αν βγει στεγνό αποσύρουμε από το φούρνο. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Για το σιρόπι:
Σε μια κατσαρόλα βράζουμε το χυμό πορτοκαλιού με τη ζάχαρη και τις φλούδες για 4 λεπτά (από όταν αρχίσει ο βρασμός). Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιμένουμε λίγο μέχρι να χλιαρύνει το σιρόπι.
Έπειτα περιχύνουμε με το σιρόπι το ζεστό κέικ και το αφήνουμε στην άκρη για αρκετές ώρες, μέχρι να απορροφηθεί καλά το σιρόπι. Όταν είναι έτοιμο, κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τις φέτες πορτοκαλιού και γαρνίρουμε το κέικ.