Connect with us

Έτοιμοι για το επερχόμενο Σαββατοκύριακο; Εγώ σίγουρα είμαι. Μετά από μια κουραστική εβδομάδα, ένα από τα αγαπημένα μου πράγματα είναι να χαλαρώνω διαβάζοντας ένα αγαπημένο βιβλίο. Αλλά καθώς η ημέρα αρχίζει σιγά-σιγά να περνάει, έρχονται σαγηνευτικές μυρωδιές φαγητού από τα γύρω σπίτια. Μα έλα που δεν έχω το κουράγιο να σηκωθώ και να αφιερώσω πάλι 2 ώρες σε μαγείρεμα και διαδικασίες…

Ευτυχώς, αυτή η συνταγή απαιτεί από εσάς μόνο 10 λεπτά χρόνο προετοιμασίας, και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αφήσετε το φαγητό να ψήνεται αργά. Πρόκειται για ένα πλούσιο γεύμα που είναι βέβαιο ότι θα σας αποζημιώσει για τη θυσία των…10 λεπτών που απαιτεί από εσάς. Θα απολαύσετε κάθε μπουκιά!

Υλικά:

8 μπουτάκια κοτόπουλο με την πέτσα και το κόκαλο
1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο βασιλικό
1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένη ρίγανη
1/4 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο
Ορυκτό αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο
1 κιλό μικρές πατάτες, κομμένες στα 4
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλιά του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 φλιτζάνι φρεσκοτριμμένο τυρί παρμιτζιάνο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό

Οδηγίες:

Aρχικά, ανακατέψτε το κοτόπουλο με τα καρυκεύματα (βασιλικό, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο). Λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κοτόπουλο και σοτάρετε μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Θα πάρει γύρω στα 4 λεπτά σε κάθε πλευρά. Αφαιρέστε το περιττό λίπος και αφήστε το κοτόπουλο στην άκρη. Βάλτε τις πατάτες να ψήνονται αργά στο φούρνο με το λάδι, το σκόρδο και το θυμάρι. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε στο ίδιο ταψί το κοτόπουλο και καλύψτε με λαδόκολλα. Αφήστε σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και πασπαλίστε με το τυρί όταν είναι έτοιμο!

Advertisement