Connect with us

Η «μαμά» Χρυσούλα Σαρρή μας αποκαλύπτει την λαχταριστή συνταγή της. Πάρτε χαρτί και μολύβι και αποθηκεύστε τη στις αγαπημένες σας συνταγές!

Υλικά

750 γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου

1 kg +2 φλιτζάνια ζάχαρη

1 φλ τσαγιού νερό

500γρ σιμιγδάλι χοντρό

2 κγ σόδα

1 κγ μαστίχα

3 κγ χυμό λεμόνι

Ξύσμα λεμονιού

Για το σιρόπι

1 kg ζάχαρη

3 ποτηριά νερό

Ξύσμα και χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί μεγάλο

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.

Γνωστή δόκιμη με στεγνό μαχαίρι μέχρι να βγει στεγνό. Θέλει ψήσιμο περίπου 45 λεπτά.

Έχουμε ήδη βράσει το σιρόπι 7-8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.

Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια με μαχαίρι που το βουτάμε σε καυτό νερό και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.

Advertisement