Συνταγή της μαμάς: Σπιτικό Ραβανί που κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί
Η «μαμά» Χρυσούλα Σαρρή μας αποκαλύπτει την λαχταριστή συνταγή της. Πάρτε χαρτί και μολύβι και αποθηκεύστε τη στις αγαπημένες σας συνταγές!
Υλικά
750 γιαούρτι 2 ώρες εκτός ψυγείου
1 kg +2 φλιτζάνια ζάχαρη
1 φλ τσαγιού νερό
500γρ σιμιγδάλι χοντρό
2 κγ σόδα
1 κγ μαστίχα
3 κγ χυμό λεμόνι
Ξύσμα λεμονιού
Για το σιρόπι
1 kg ζάχαρη
3 ποτηριά νερό
Ξύσμα και χυμό λεμονιού
Εκτέλεση
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά με τη σειρά και αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί μεγάλο
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
Γνωστή δόκιμη με στεγνό μαχαίρι μέχρι να βγει στεγνό. Θέλει ψήσιμο περίπου 45 λεπτά.
Έχουμε ήδη βράσει το σιρόπι 7-8 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο κόβουμε σε κομμάτια με μαχαίρι που το βουτάμε σε καυτό νερό και σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι.