Συνταγή για σπιτικές καριόκες που θα ικανοποιήσουν και τους πιο απαιτητικούς
Σπιτικές καριόκες.
Υλικά
1 πακέτο (250γρ) μαργαρίνη
8 κουταλιές της σούπας κακάο σε σκόνη
1 ½ πακέτο μπισκότα τύπου πτι-μπερ
1 κουτί ζαχαρούχο γάλα χαμηλών λιπαρών
1 φλιτζάνι κονιάκ
1 φλιτζάνι χονδροσπασμένα καρύδια
300γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση
Λιώνουμε τη μαργαρίνη σε κατσαρολάκι σε χαμηλή φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κακάο. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ομοιογενές. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το γάλα και ανακατεύουμε καλά (προσοχή δεν βράζουμε το μίγμα). Αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας τα μπισκότα σε χονδρά κομμάτια.
Ρίχνουμε μέσα τα καρύδια το κονιάκ και το μίγμα της σοκολάτας και ανακατεύουμε καλά. Απλώνουμε στον πάγκο ένα μεγάλο κομμάτι αλουμινόχαρτο. Από πάνω στρώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι αντικολλητικό χαρτί φούρνου. Ρίχνουμε το μίγμα μας στο χαρτί και του δίνουμε σχήμα σαν σαλάμι με διάμετρο όχι μεγαλύτερη από 4 εκατοστά.
Το τυλίγουμε σφιχτά με το χαρτί κλείνοντας καλά τις άκρες και από πάνω το τυλίγουμε με το αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον 2 ώρες προτού το κόψουμε.
Το βγάζουμε από την κατάψυξη και το κόβουμε σε φέτες πάχους 1 εκατοστού. Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια στην κουβερτούρα την οποία έχουμε λιώσει σε μπεν μαρί. Αφήνουμε την κάθε καριόκα σε αντικολλητικό χαρτί μέχρι να στεγνώσει.