Connect with us

Δείτε πώς να τα ετοιμάσετε:

Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

1 φακελάκι μαγιά ξερή

500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα τυρί φέτα

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύετε.

Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ρίχνεται όλο το αλεύρι, ανοίγεται μία τρύπα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα από το πρώτο μπολ.

Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει και να μπορεί η ζύμη να πλάθεται.

Τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε για περίπου 15΄ να ξεκουραστεί.

Κόβετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού μήλου

Απλώνετε με τον πλάστη το φύλλο δίνοντας ένα στρογγυλό σχήμα. Ρίχνετε από πάνω λίγο λάδι και τριμμένη φέτα.

Τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο λίγο πιο μικρό έτσι ώστε με το περίσσεμα τού κάτω να διπλωθεί και να κλείσει το επάνω αφού το πιέσετε περιφεριακά με τα δάκτυλά σας.

Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Αναποδογυρίζετε και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά.

Έτοιμο!

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

10 ψέματα που είπαν οι γονείς μας σε εμάς αλλά και στους ίδιους

100 χρόνια Συριακής ομορφιάς σε ένα βίντεο ενός λεπτού.

10 παραδείγματα που δείχνουν ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάμε ακόμα και στα πιο δύσκολα

4 τρόποι να καταπολεμήσετε τις κρίσεις πανικού για πάντα

Δίαιτα με βραστά αυγά μπορεί να σας βοηθήσει να χάσετε μέχρι και 10 κιλά σε 15 μέρες.

12 κόλπα για νέους οδηγούς που δεν τα διδάσκει καμία σχολή οδήγησης

Πεθερά προσπαθεί να πείσει την κόρη της, ότι ο άντρας της την απατά.

9 πράγματα που δεν πρέπει να κάνετε με άδειο στομάχι

15 αριστουργηματικές ζωγραφιές από μαθητές που βαριούνταν πολύ

Ένα κείμενο για όσους γεννήθηκαν πριν το 1980

Σχολιάστε

Τα καλύτερα