Connect with us

Δείτε πώς να τα ετοιμάσετε:

Υλικά:

1 φλιτζάνι του τσαγιού νερό

2 κουταλιές της σούπας λάδι

1 κοφτό κουταλάκι αλάτι

1 φακελάκι μαγιά ξερή

500 γραμ περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κούπα τυρί φέτα

Σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ βάζετε το νερό, το λάδι, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύετε.

Σε ένα άλλο μεγαλύτερο μπολ ρίχνεται όλο το αλεύρι, ανοίγεται μία τρύπα στη μέση και ρίχνετε το μείγμα από το πρώτο μπολ.

Ζυμώνετε πολύ καλά μέχρι να μην κολλάει και να μπορεί η ζύμη να πλάθεται.

Τη σκεπάζετε με μία πετσέτα και την αφήνετε για περίπου 15΄ να ξεκουραστεί.

Κόβετε την ζύμη σε μικρά μπαλάκια στο μέγεθος ενός μικρού μήλου

Απλώνετε με τον πλάστη το φύλλο δίνοντας ένα στρογγυλό σχήμα. Ρίχνετε από πάνω λίγο λάδι και τριμμένη φέτα.

Τοποθετείτε από πάνω ένα δεύτερο φύλλο λίγο πιο μικρό έτσι ώστε με το περίσσεμα τού κάτω να διπλωθεί και να κλείσει το επάνω αφού το πιέσετε περιφεριακά με τα δάκτυλά σας.

Τηγανίζετε σε καυτό λάδι μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.

Αναποδογυρίζετε και κάνετε το ίδιο στην άλλη πλευρά.

Έτοιμο!

 

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Τι συμβαίνει στον εγκέφαλο τις τελευταίες στιγμές πριν τον θάνατo

Τόσο καιρό διπλώνουμε τις κάλτσες μας λάθος. Ποιος είναι ο σωστός τρόπος;

10 μυστικά των πολύ αδύνατων γυναικών που δεν κάνουν ποτέ δίαιτα

9 κόλπα από έναν επαγγελματία φωτογράφο για να βγάζετε τέλειες φωτογραφίες.

34 εκπληκτικά πράγματα που συμβαίνουν μέσα στο ανθρώπινο σώμα

7 φράσεις που δείχνουν ότι η σχέση σας έχει τελειώσει σύμφωνα με τους ψυχολόγους

Μηχανικοί μας λένε τα 10 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να κάνουμε στο αμάξι μας

20 σχεδόν άγνωστα κόλπα που μπορούν να φανούν πολύ χρήσιμα σε κάθε αεροδρόμιο

Γιατί πρέπει πάντα να ντυνόμαστε ωραία κάθε φορά που ταξιδεύουμε με αεροπλάνο.

7 εξωτερικά χαρακτηριστικά που προδίδουν αμέσως την προσωπικότητα μας

Σχολιάστε

Τα καλύτερα