Συνταγή: Ο χαλβάς του υποπλοίαρχου!
της Αγιαννίδου Αθηνάς
Μιλάμε για συνταγή χαλβά Φαρσάλων, την οποία μας έδωσε ο Δημήτρης Στασινός! Το επάγγελμα αυτού: Υποπλοίαρχος! Ωστόσο, λάτρης της μαγειρικής…
Υλικά:
- 1/2 κούπα σπορέλαιο
- 2 κούπες νισεστέ
- 3 κούπες ζάχαρη
- 4 κούπες νερό
- ½ κούπα αμύγδαλα ψημένα Άριστον (ή όποιον άλλο καρπό θέλετε)
- 8 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από τα αμύγδαλα.
Σειρά έχει η κατσαρόλα! Τοποθετούμε τις 8 κουταλιές ζάχαρης και κάνουμε καραμέλα.
Όσο σκούρο θέλουμε τον χαλβά μας, τόσο αφήνουμε να σκουρίνει το χρώμα της καραμέλας.
Συνεχίζουμε με το περιεχόμενο του μπολ.
Το πρσθέτουμε κι αυτό και ξεκινάμε με πολλή υπομονή, το καλό ανακάτεμα!
Σκοπός είναι να διαλυθεί η καραμέλα, να τραβήξει τα πολλά υγρά και να γίνει ένα με τον χυλό.
Μόλις δούμε ότι αρχίζει να δένει, πρσθέτουμε τα αμύγδαλα.
Ρίχνουμε σε ταψί το υλικό μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά.
- Βαθμός δυσκολίας: Μέτριο/Δύσκολο
- Κόστος: 5,50 ευρώ
- Μερίδες: 1 ταψί/8 κομμάτια
Περισσότερες συνταγές της Αθηνάς θα βρείτε στο halkidikifocus.gr