Σοκολατένιο Γλυκό Ψυγείο με Μπισκότα
Υλικά
– 2 πακέτα μπισκότα τύπου πτι μπερ
– 1 γάλα εβαπορέ
– 1 κουτί (του εβαπορέ) νερό
– 250 γρ. βιτάμ
– 10 κ.σ. ζάχαρη
– 6 κ.σ. κάστερ πάουντερ
– 250 γρ. κουβερτούρα
– 100 γρ. αμύγδαλα φιλέ (μπορείτε αντί για αμύγδαλα να βάλετε καρύδια, αλλά θα γίνει πιο βαρύ στη γεύση)
– 1 κουτί φυτική σαντιγί 500 γρ.
– 1 κουταλιά άχνη ζάχαρη
– τρίμματα ή τρούφα κουβερτούρας και φιλέ αμυγδάλου για το γαρνίρισμα
– 1 μεγάλο τετράγωνο τάπερ με καπάκι
Εκτέλεση
– Σπάζουμε σε ένα μπολ σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα και τα αφήνουμε στην άκρη.
– Ετοιμάζουμε τη σοκολάτα:
– Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα εβαπορέ, το νερό, τη ζάχαρη, την κουβερτούρα σε κομμάτια και το βιτάμ και τα αφήνουμε, σε μέτρια θερμοκρασία, να λιώσουν και να ομοιογενοποιηθούν, ανακατεύοντας.
– Τελευταία ρίχνουμε το κάστερ πάουντερ, το οποίο το έχουμε διαλύσει σε λίγο γάλα που έχουμε κρατήσει.
– Το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
– Μόλις πήξει το μείγμα, το αφήνουμε να κρυώσει.
– Μόλις κρυώσει το μείγμα ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα τα σπασμένα μπισκότα και τα αμύγδαλα φιλέ (ή καρύδια) και ανακατεύουμε καλά.
– Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα σε ένα μεγάλο ορθογώνιο τάπερ ή σε ένα ταψί.
– Στρώνουμε με μια σπάτουλα.
– Ετοιμάζουμε τη σαντιγί, χτυπώντας τη στο μίξερ, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας και μια κουταλιά ζάχαρη άχνη.
– Γαρνίρουμε με το φιλέ αμυγδάλου και τα τρίμματα σοκολάτας και τοποθετούμε στο ψυγείο, αφού κλείσουμε το τάπερ με το καπάκι του ή καλύψουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο, μέχρι να παγώσει καλά.
Extra Tip
Μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα της σοκολάτας και από πάνω τη σαντιγί και σε ατομικά μπολάκια ή ποτήρια.
Καλή επιτυχία!