Connect with us

Ένα υπέροχος κορμός με σοκολάτα, φυστίκια Αιγίνης και μπισκότα, καλυμμένος με γλάσο σοκολάτας που δεν απαιτεί ψήσιμο. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για ένα γευστικότατα και εύκολο γλύκισμα που θα σας λατρέψουν τα μικρά και … μεγάλα παιδιά.

Υλικά συνταγής

  • 100 γρ. βούτυρο, κομμένη σε κομματάκια
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 200 γρ. σοκολάτα μαύρης κουβερτούρας, κομμένη σε κομματάκια
  • 1 αυγό, ελαφρώς χτυπημένο
  • 250 γρ. μπισκότα τύπου πτι μπερ, κομμένα σε μέτρια κομμάτια
  • 1/3 φλ. τσαγιού φιστίκια Αιγίνης, χοντροκομμένα

Για το σοκολατένιο γλάσο επικάλυψης:

  • 200 γρ. σοκολάτα ημίγλυκης κουβερτούρας
  • 50 γρ. βούτυρο

Εκτέλεση συνταγής

  • Στρώνετε με 2 κομμάτια χαρτί ψησίματος (σταυρωτά)  ένα τετράγωνο ταψάκι 16×16 εκ. ή μια μικρή μακρόστενη φόρμα του κέικ. Φροντίζετε το χαρτί ψησίματος να προεξέχει 2 εκ. περίπου πάνω από τα τοιχώματα για να ξεφορμάρετε εύκολα το γλυκό σας.
  • Βάζετε σε μια κατσαρολίτσα το βούτυρο, τη ζάχαρη άχνη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα κομματάκια σοκολάτας και τα ανακατεύετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Το αποσύρετε από τη φωτιά το αφήνετε στην άκρη μέχρι να μισοκρυώσει.
  • Στη συνέχεια ρίχνετε μέσα το χτυπημένο αυγό και  το ανακατεύετε ζωηρά, με αυγογδάρτη να ενσωματωθεί. Ξαναβάζετε τη κατσαρολίτσα σε χαμηλή φωτιά και με γρήγορες κινήσεις   ανακατεύετε για 2-3 λ για να ψηθεί το αυγό. Το αφήνετε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς.
  • Ρίχνετε μέσα στο μείγμα τα θρυμματισμένα μπισκότα και τα φιστίκια Αιγίνης και ανακατεύεται απαλά να ενσωματωθούν ομοιόμορφα. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί (ή φόρμα του κέικ), ισιώνετε την επιφάνειά του και το βάζετε στο ψυγείο για 1 τουλάχιστον ώρα ή μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί.
  • Για το σοκολατένιο γλάσο επικάλυψης: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα και το βούτυρο, ανακατεύοντας ανά διαστήματα μέχρι να λιώσουν και ένα λείο μείγμα. Το απλώνετε ισομερώς πάνω από τον κρύο κορμό, ισιώνετε την επιφάνειά του και το ξαναβάζετε στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει και σταθεροποιηθεί πλήρως. Το ξεφορμάρετε, το κόβετε σε κομμάτια και σερβίρετε.

Advertisement