Σοκολατένιο κέικ διαίτης με λίγες θερμίδες
ΥΛΙΚΑ
250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη με 70 % κακάο
45 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ. γλυκαντικό στέβια
3 αβγά
40 ml γάλα φρέσκο
90 γρ. μαργαρίνη με λίγα λιπαρά
Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε
125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
100 ml κρέμα γάλακτος με λίγα λιπαρά
Εκτέλεση
Για το κέικ
Προθερμαίνετε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς. Λιώνετε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί.
Βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το μίξερ. Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνετε την σοκολάτα σιγά σιγά και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
Βουτυρώνετε και πασπαλίζετε με κακάο ή αλεύρι ένα ταψάκι ή μικρή φόρμα κέικ και ρίχνετε το μείγμα. Ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 12 -15 λεπτά μόνο για να μείνει υγρό το κέικ.
Για την επικάλυψη
Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος, χωρίς να βράσει, και την ρίχνετε πάνω από την ψιλοκομμένη κουβερτούρα.
Ανακατεύετε μέχρι να λιώσει και να πάρετε ένα λείο μείγμα. Την αφήνετε να κρυώσει μέχρι να πήξει ελαφρά.
Βγάζετε από τον φούρνο το γλυκό μας, περιχύνετε με το τη λιωμένη σοκολάτα και σερβίρετε αμέσως.