Connect with us

Να σου ‘χει έρθει η διάθεση να φτιάξεις ένα σοκολατένιο κέικ (συνήθως τ’ απόγευμα μου συμβαίνει αυτό) και να μην έχεις γάλα κι αυγά! Αντί ν’ αρχίσεις να ρωτάς και να παρακαλάς για το ποιος θα πεταχτεί μέχρι το σούπερ-μάρκετ (που αν είναι τα παιδιά σου θα σου απαντήσουν “άσε με τώρα βρε μαμά, βαριέμαι” ή αν είναι ο πατέρας των παιδιών σου θα σου απαντήσει “καιρός να κόψεις τα γλυκά”), κάτσε στον υπολογιστή, απευθύνσου στον φίλο σου τον google κι ευθύς αμέσως θα έχεις τις απαντήσεις στο ερώτημα “γίνεται κέικ χωρίς αυγά και γάλα;”. Γίνεται, γίνεται! Κι είναι και πολύ νόστιμο, παρακαλώ.

Για το σοκολατένιο, λοιπόν, κέικ χωρίς αυγά και γάλα θα χρειαστείς:

1 και μισή κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.σ. κακάο
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ. σόδα μαγειρική
λίγο αλάτι
5 κ.σ. ηλιέλαιο
1 κ.γλ. βανίλια
1 κ.γλ. λευκό ξύδι
1 κούπα νερό
Κι αν θες και frosting, τότε θα χρειαστείς επίσης:

200 γρ. νερό
1 κ.σ. κορνφλάουρ
250 γρ. κουβερτούρα
Κοίτα τώρα πόσο δύσκολη είναι η διαδικασία. Ειλικρινά σου εύχομαι να τα καταφέρεις (πλάκα κάνω)!

Σ’ ένα πυρίμαχο φαρδύ σκεύος, που θα ψήσεις το κέικ, ανακατεύεις αλεύρι, αλάτι, σόδα, ζάχαρη και κακάο. Φτιάχνεις τρεις λακουβίτσες και ρίχνεις στη μια το ξύδι, στην άλλη το ηλιέλαιο και στην τρίτη τη βανίλια. Από πάνω ρίχνεις το νερό κι ανακατεύεις μ’ ένα πιρούνι. Αυτό ήταν!

Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 περίπου λεπτά ή μέχρι βυθίζοντας μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει καθαρή. Αν είσαι εντάξει ως εδώ και η επιθυμία σου για σοκολατένιο κέικ έχει εκπληρωθεί, τότε όλα καλά. Αν θέλεις και λίγο σοκολατένιο frosting για ακόμη μεγαλύτερη απόλαυση, τότε κάνε και τα παρακάτω.

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάλε το νερό με το κορνφλάουρ κι ανακάτεψε καλά. Ζέστανε αυτό το μείγμα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία και στη συνέχεια πρόσθεσε την κουβερτούρα που έχεις κόψει σε μικρά κομματάκια ανακατεύοντας την διαρκώς μέχρι να λιώσει.

Ρίξε το frosting αφού έχει κρυώσει το κέικ.

Advertisement