Connect with us

Η μαγειρική δεν είναι άσχημη αλλά η κοπή των κρεμμυδιών αποτελεί αρνητική εμπειρία αναπόφευκτα. Θα ήταν λάθος να αφαιρέσει κανείς τα σημαντικά κρεμμύδια από τη διατροφή του και ευτυχώς, ένας σεφ του YouTube  έχει ανακαλύψει ένα φοβερό τρόπο για να μην δακρύζει κανείς όταν τα καθαρίζει. Επίσης, μοιράζεται την εκπληκτική τεχνική του και το πώς θα απομακρυνθούν τα αέρια που προκαλούν δάκρυα.

Ο Jack Scalfani θέλει να δείξει πως μπορείτε να σταματήσετε να κλαίτε στην κουζίνα.

Τουλάχιστον όταν πρόκειται να κόψετε κρεμμύδια. Ο οικοδεσπότης της εκπομπής «Μαγειρική με τον Jack Show» αποφάσισε να μοιραστεί το μυστικό του.

Το πρώτο πράγμα που έχετε να κάνετε είναι να βρείτε τη βάση του κρεμμυδιού.

Η βάση βρίσκεται εκεί που είναι οι ρίζες. Ο σεφ κόβει τα κρεμμύδια με απίστευτο τρόπο.

Αυτό, θα πρέπει να γίνει πριν ξεκινήσετε να τα ξεφλουδίζετε.

Θα χρειαστείτε ένα μικρό μαχαίρι πριν ξεκινήσετε να κόβετε το κρεμμύδι γύρω από τη βάση του.

Όταν είστε έτοιμοι, θα πρέπει να μάθετε πώς να κόβετε σωστά το κρεμμύδι.

Βεβαιωθείτε ότι αφήσατε ένα λεπτό μέρος μεταξύ της ρίζας και του κύκλου που κάνατε με το μαχαίρι.

Το κομμάτι που θα κοπεί πρέπει να είναι σαν κώνος.

Κολλήστε το μαχαίρι στη μια γωνία και αρχίστε να κόβετε κωνικά το επάνω μέρος του.

Τώρα, μπορείτε να το απομακρύνετε εύκολα με το χέρι σας.

Το σημείο που αφαιρέθηκε έχει όλο το αέριο που προκαλεί τα δάκρυα. Έτσι, τώρα μπορείτε να κόψετε το υπόλοιπο χωρίς να δακρύσετε.

Ίσως κάποιοι θεωρήσουν πως είναι πιο χρονοβόρο από τον κλασσικό τρόπο κοπής του κρεμμυδιού.

Σωστά, μερικά δάκρυα δεν είναι τίποτα μπροστά στην εξοικονόμηση χρόνου.

Μπορεί να σκεφτείτε πως έτσι πετάτε ένα καλό κομμάτι από το κρεμμύδι.

Σωστά, εκτός όμως από το κρεμμύδι θα απαλλαγείτε από την επίπονη διαδικασία. Τα μάτια σας δεν τσούζουν και δεν κλαίτε. Εκτός κι αν το κόψετε μέσα στη σάλτσα ή το πιάτο που ετοιμάζετε.

Γιατί τα γευστικά κρεμμύδια προκαλούν δάκρυα;

Αν είστε σεφ ή απλά σας αρέσει η μαγειρική, τα μάτια σας θα επηρεαστούν από τις χημικές ουσίες με βάση το θείο και θα ερεθίσουν τα μάτια και τη μύτη σας. Έτσι, η μαγειρική θα γίνει μια λιγότερο ευχάριστη εμπειρία.

Χάρις στον Jack Scalfani μπορείτε να κόψετε τον πυρήνα με τα επιβλαβή αέρια.

Μπορείτε επίσης να μουλιάσετε για μια ώρα τα κρεμμύδια μέσα σε κρύο νερό πριν τα κόψετε ή να τα τοποθετήσετε σε ένα μπλέντερ για να κοπούν χωρίς δάκρυα.

Δείτε παρακάτω τον σεφ να δείχνει τον απλό τρόπο κοπής των κρεμμυδιών στο βίντεο που ακολουθεί.

Advertisement