Connect with us

Από τον Chef Βαλάντη Πάχο

Υλικά

  • 2 Φιλέτα Σολoμού των 200 γρ.
  • 300 ml Σόγια
  • 330 ml Νερό
  • 20 γρ Κορν φλάουρ
  • 2 Σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 3 γρ. Γουασάμπι
  • 2 γρ. Σαμπάλ Όλεκ
  • 14 γρ Τζίντζερ
  • 1 κ.σ. Ζάχαρη κρυσταλλική
  • 7 γρ. Ζωμό κότας
  • Σουσάμι για το γαρνίρισμα
  • Φρέσκο κρεμμύδι για γαρνίρισμα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Τρόπος Παρασκευής

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε ένα ταψί στρώνουμε μια λαδόκολλα.

Όταν είναι έτοιμος ο φούρνος αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα σολομού και τα τοποθετούμε στο ταψί. Ψήνουμε για 20 λεπτά.

Για την Σάλτσα

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε όλα τα υλικά εκτός από το κορν φλάουρ και 70 γρ. νερό.

Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για περίπου 5 λεπτά.

Στην συνέχεια, βάζουμε το κορν φλάουρ μέσα στο νερό και το ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα ανακατεύουμε για 2 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.

Advertisement