Πρωτότυπο ρολό κιμά γεμιστό με γραβιέρα, μπέικον και πιπεριά φλωρίνης σε φόρμα
Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για όσους αγαπούν τον κιμά και θέλουν να δοκιμάσουν κάτι διαφορετικό και νόστιμο.
Για να ετοιμάσουμε αυτό το υπέροχο πιάτο, θα χρειαστούμε:
1200 γρ κιμά μοσχαρίσιο,
3 θρυμματισμένα παξιμάδια,
1 αυγό,
χυμό από 1 λεμόνι,
φρέσκο μαϊντανό,
1 σκελίδα σκόρδο,
αλάτι,
πιπέρι,
ρίγανη,
1 κουταλιά σούπας κέτσαπ,
3 κουταλιές σούπας τριμμένο κεφαλοτύρι
ελαιόλαδο.
Για επιπλέον γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και γλυκιά πάπρικα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφού προσθέσουμε όλα τα υλικά, ζυμώνουμε καλά το μείγμα και το αφήνουμε στο ψυγείο για μία ώρα. Αυτό θα βοηθήσει τα υλικά να ενωθούν και να αποκτήσουν πιο πλούσια γεύση.
Στη συνέχεια, βρέχουμε ένα κομμάτι αντικολλητικού χαρτιού και το τοποθετούμε στη φόρμα μας.
Ρίχνουμε προσεκτικά το μισό μείγμα κιμά στη φόρμα.
Μετά, προσθέτουμε φέτες γραβιέρας, μπέικον και πιπεριά Φλωρίνης.
Αφού τοποθετήσουμε αυτά τα υλικά, καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα κιμά, ώστε να κλείσουμε τη γραβιέρα, το μπέικον και την πιπεριά στη μέση, δημιουργώντας έτσι ένα νόστιμο ρολό.
Ψήνουμε στους 220°C με αντιστάσεις πάνω-κάτω, τοποθετώντας τη φόρμα στη χαμηλή σχάρα του φούρνου. Ο χρόνος ψησίματος κυμαίνεται από 45 έως 50 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο που χρησιμοποιούμε, οπότε είναι καλό να παρακολουθούμε την πρόοδο του ψησίματος.
Όταν το ρολό κιμά είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Στη συνέχεια, το ξεφορμάρουμε προσεκτικά σε μια πιατέλα.
Μπορείτε να το σερβίρετε με βραστό μπρόκολο, άφθονο λεμόνι και φρέσκο ελαιόλαδο, που προσθέτουν μια δροσερή και υγιεινή νότα στο πιάτο.
Θα θέλατε να δοκιμάσετε αυτή τη συνταγή σήμερα; Δεν υπάρχει μεγαλύτερη απόλαυση από αυτό το πεντανόστιμο πιάτο που θα ενθουσιάσει τους καλεσμένους σας και θα σας κάνει να νιώσετε περήφανοι για τις μαγειρικές σας ικανότητες.
![](https://www.citypatras.gr/app/misc/citypatras-logo.png)