Connect with us

Το μοσχαράκι, μαγειρεμένο από τα χεράκια της μαμάς, είναι ένα φαγητό στο οποίο δύσκολα μπορούμε να αντισταθούμε! Είναι συνδεδεμένο στη μνήμη μας με κυριακάτικα οικογενειακά τραπέζια, γέλια, φωνές και… νοστιμιά. Αυτή η νοστιμιά που ενώνει ολόκληρη την οικογένεια και κάνει το μοσχάρι ένα από τα αγαπημένα μας φαγητά.

Και ειδικά εάν είναι μαγειρεμένο σε σιγανή φωτιά με κριθαράκι, οι αγαπημένοι σας δεν θα ξεκολλάνε από την μαγειρική σας!

Τι θα χρειαστείτε

1 κιλό μοσχαράκι σπάλα

300 γραμμάρια κριθαράκι

3 μεγάλα κρεμμύδια

3 καρότα

100 γραμμάρια ελαιόλαδο

2 κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι

Τι πρέπει να κάνετε
Βήμα 1ο

Κόβετε σε χοντρά κομμάτια τα κρεμμύδια και τα καρότα.

Βήμα 2ο

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και ρίχνετε μέσα τα κρεμμύδια και τα καρότα για να τσιγαριστούν.

Βήμα 3ο

Ξεπλένετε καλά το μοσχάρι και το τσιγαρίζετε για πέντε, περίπου, λεπτά μαζί με τα λαχανικά.

Βήμα 4ο

Προσθέτετε ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνετε αρκετά τη φωτιά (εάν ο διακόπτης της κουζίνας έχει ένταση από 1 έως το 9, ρυθμίστε τον στο 3), σκεπάζετε την κατσαρόλα και την αφήνετε για τουλάχιστον δύο ώρες.

Βήμα 5ο

Όσο σιγοβράζει το κρέας, φτιάχνετε το κριθαράκι. Βράζετε μπόλικο αλατισμένο νερό σε μία κατσαρόλα και μόλις αρχίσει να κοχλάζει, ρίχνετε το κριθαράκι για 5 λεπτά. Έπειτα το ξεπλένετε και το αφήνετε στην άκρη.

Βήμα 6ο

Μόλις βεβαιωθείτε πως έχει μαγειρευτεί καλά το κρέας, προσθέτετε το κριθαράκι, ανακατεύετε και το αφήνετε να βράσει για ακόμα 5 λεπτά.

Το σερβίρετε ζεστό με κεφαλοτύρι ή τριμμένη φέτα και φρέσκο μαύρο πιπέρι.

Advertisement