Πως να φτιάξετε ένα όμορφο και υγιεινό κρεμμύδι “λουλούδι”
Πολλοί άνθρωποι, εντυπωσιάζονται όταν βλέπουν ένα δημιουργικά σχεδιασμένο πιάτο με τα τρόφιμα να έχουν μορφή λουλουδιών ή ζώων.
Παρακάτω θα δείτε πώς να μετατρέψετε ένα απλό κρεμμύδι σε ένα πεντανόστιμο και πανέμορφο λουλούδι ώστε να διακοσμήσετε τα πιάτα σας και να εντυπωσιάσετε γευστικά και εμφανισιακά τους καλεσμένους σας.
Τα υλικά που θα χρειαστείτε είναι τα εξής :
- 4 κόκκινα κρεμμύδια (επιλέξτε το μέγεθος και την ποσότητα που σας εξυπηρετεί)
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας ξύδι βαλσάμικο
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση:
Ξεφλουδίστε και απομακρύντε από το κρεμμύδι τις δυο του άκρες. Τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και κόψτε το στη μέση χωρίς να φτάσετε στη βάση του ώστε τα κομμάτια να μείνουν ενωμένα. Στη συνέχεια κόψτε το πάλι ώστε να έχετε 4 ίσα κομμάτια και έπειτα 8 κομμάτια.
(Κατά τη διάρκεια του κοψίματος φροντίστε ώστε να μην πειραχτεί η βάση του κρεμμυδιού διότι είναι σημαντικό τα κομμάτια να μείνουν ενωμένα. Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και με τα άλλα 3 κρεμμύδια)
Τοποθετήστε σε ένα βαθύ μπολ όλα τα κομμένα κρεμμύδια, ρίξτε λάδι-ξύδι και ανακατέψτε τα καλά. Βάλτε τα σε ένα λαδωμένο ταψί, απλώνοντάς τα ομοιόμορφα και αφήνοντας αρκετό κενό ανάμεσά τους. Αφού ρίξετε το μείγμα του λαδόξυδου που απέμεινε από το μπολ, καλύψτε τα με αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά. Αφαιρέστε στη συνέχεια το αλουμινόχαρτο και ξανά βάλτε τα στο φούρνο για 10 λεπτά.
Το αποτέλεσμα σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει.
Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ένα προς ένα τα βήματα για αυτή την υπέροχη δημιουργία.