Connect with us

Υλικά:

8 αυγά 2 γιαουρτάκια αγελαδινά 1 φλ. γάλα 1 φλ. σπορέλαιο 3 φλ. ζάχαρη 3 βανίλιες 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1/2 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κ.γ μαγειρική σόδα 1 κ.γ αλάτι

Εκτέλεση:

– Χτυπάμε σε ένα μπόλ τα αυγά, τα γιαούρτια, το γάλα, το λάδι, τη ζάχαρη και τις βανίλιες. – Ανακατεύουμε το αλεύρι με τη σόδα και τα προσθέτουμε σιγά-σιγά στο μείγμα. Τέλος ρίχνουμε το αλάτι. – Ζυμώνουμε μέχρι το μείγμα μας να μην κολλάει στα δάχτυλα. – Ανοίγουμε φύλλα σε αλευρωμένη επιφάνεια με πάχος 0.5 cm. – Κόβουμε τα φύλλα σε λωρίδες, και μετά σε μικρότερα κομμάτια σε σχήμα ρόμβου.

[squareadv]

Παίρνουμε ένα κομμάτι ρόμβου, κάνουμε μια σχισμή στη μέση και περνάμε τη μια κορυφή του ρόμβου μέσα από τη σχισμή.

Με τον ίδιο τρόπο ετοιμάζουμε όλα τα ωτία.

[squareadv]

Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο, καυτό λάδι, μέχρι να ροδίσουν.

Τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Καλή σας όρεξη!

Advertisement