Connect with us

Για τη βάση:

  • 245 γρ. θρυμματισμένα μπισκότα Oreo
  • 60 γρ. βούτυρο λιωμένο

Για το cheesecake:

  • 680 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 500 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά σε πηχτή σαντιγί
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 250 γρ. μπισκότα όρεο θρυμματισμένα

Για τη γκανάς σοκολάτας:

  • 120 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
  • 120 ml κρέμα γάλακτος

Για γαρνίρισμα:

  • σαντιγί και μίνι μπισκότα όρεο [προαιρετικά]

Εκτέλεση συνταγής

  • Για τη βάση: Θρυμματίζετε σχεδόν σε σκόνη, σε μούλτι, τα μπισκότα όρεο, ρίχνετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν.
  • Βουτυρώνετε ένα στρογγυλό ταψάκι 23 εκ. με αποσπώμενο πάτο ή στρώστε με μεμβράνη ένα κοινό ταψάκι 23 εκ. Ρίχνετε μέσα στο ταψάκι το μείγμα όρεο-βούτυρο και το απλώνετε στη βάση, ισομερώς, πιέζοντάς το με την ανάποδη ενός κουταλιού. Το βάζετε στο ψυγείο για να κρυώνει μέχρι να ετοιμάσετε τη γέμιση cheesecake.
  • Για τη γέμιση cheesecake: Βάζετε σε ένα μπολ το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός, σε υψηλή ταχύτητα για 3-5 λ μέχρι να έχετε ένα εντελώς λείο μείγμα. Ρίχνετε και τη κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι να φουσκώσει και να αφρατέψει σε μέγεθος το μείγμα.
  • Θρυμματίζετε τα 250 γρ. μπισκότα όρεο σε κομματάκια. Προσθέτετε τα 100 γρ. στο μείγμα τυριού και ανακατεύετε με σπάτουλα, απαλά να ενσωματωθούν.
  • Στρώνετε το μισό μείγμα κρέμας τυριού πάνω από τη βάση και ισιώνετε την επιφάνεια. Πασπαλίζετε από πάνω, σε όλη την επιφάνεια της κρέμας τυριού τα υπόλοιπα 150 γρ. θρυμματισμένων όρεο και τέλος ρίχνετε από πάνω την υπόλοιπη μισή κρέμα τυριού και ισιώνετε την επιφάνεια. Το βάζετε στο ψυγείο μέχρι να ετοιμάσετε τη γκανάς σοκολάτας.
  • Για τη γκανάς σοκολάτας: Ζεσταίνετε τη κρέμα γάλακτος σε μια κατσαρόλα μέχρι να έλθει σε σημείο βρασμού. Σβήνετε το μάτι, ρίχνετε μέσα τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχετε μια σοκολατένια κρέμα. Στρώνετε τη γκανάς πάνω από τη κρέμα τυριού και την αφήνετε στο ψυγείο για 8 περίπου ώρες μέχρι να κρυώσει καλά.
  • Για γαρνίρισμα: Μπορείτε να γαρνίρετε, προαιρετικά, με ροζέτες σαντιγί με τη βοήθεια ενός κορνέ και πάνω από τις ροζέτες να βάλετε από ένα μίνι μπισκοτάκι όρεο.

Advertisement