Connect with us

Μέθοδος Εκτέλεσης

Ζεσταίνουμε μια βαθιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και βάζουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο.

Όταν κάψουν, προσθέτουμε τα στήθη του κοτόπουλου –αφού τα αλατοπιπερώσουμε– και τα ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές.

Τα αφαιρούμε και τα κρατάμε σε ένα πιάτο.

Βάζουμε στην κατσαρόλα την καρκάσα, το κρεμμύδι, το καρότο, το σέλερι, τις σκελίδες σκόρδου ολόκληρες και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά – δεν θέλουμε να πάρουν χρώμα, απλώς να «ιδρώσουν» λίγο.

Σβήνουμε με το κρασί και, όταν εξατμιστεί σχεδόν όλο, ρίχνουμε το νερό και τους κύβους.

Αφού πάρουν βράση, βάζουμε και το θυμάρι.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 30 λεπτά. Αν χρειαστεί, προσθέτουμε νερό.

Αφαιρούμε την καρκάσα.

Κάνουμε λεία τη σούπα στο μούλτι ή με το ραβδομπλέντερ, την αδειάζουμε πάλι στην κατσαρόλα και τη σιγοβράζουμε για άλλα 10 λεπτά. Τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τα στήθη κοτόπουλου, το γάλα και τον χυμό λεμονιού.

Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη σούπα να πήξει για 10 λεπτά.

Τη σερβίρουμε με θυμάρι, τριμμένο κασέρι και αμύγδαλα και τη συνοδεύουμε με τις πίτες, αφού τις έχουμε περάσει λίγο από το τηγάνι να τραγανίσουν.

Advertisement