Connect with us

Υλικά :

375γρ. σοκολάτα κουβερτούρα

200γρ. βούτυρο

1φλυτζάνι του τσαγιού ζάχαρη

1 ½ φλυτζάνια του τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

7 αυγά

Εκτέλεση:

Χτυπήστε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα μέχρι να ασπρίσουν τα αυγά και να φουσκώσει λίγο το μίγμα.

Κατόπιν ρίξτε και το αλεύρι στο μίγμα των αυγών.

Εν τω μεταξύ σε χαμηλή θερμοκρασία λιώστε σε μία μικρή κατσαρόλα τεφάλ το βούτυρο με τη σοκολάτα και αφού λιώσουν ενσωματώστε τα δύο μίγματα μαζί.

Βουτυρώστε καλά μία φόρμα και ρίξτε μέσα το μίγμα.

Προθερμάνετε το φούρνο στους 250 C για μισή ώρα πριν βάλετε μέσα το κέικ. Μετά το πέρας της μισής ώρας βάλτε το κέικ και ψήστε το για 9 λεπτά ακριβώς!!!

Όταν περάσουν τα 9 λεπτά, με πολύ προσεκτικές κινήσεις για να μην σπάσει το κέικ βγάλτε το από το φούρνο και αφήστε το να κρυώσει (μην ξεχνάτε μέσα είναι υγρό). Αν θέλετε πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη.

Tip:

– Για την επιτυχία του συγκεκριμένου γλυκού απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επίτευξη θερμοκρασίας 250οC. Γι’ αυτό όταν το φτιάξετε για πρώτη φορά ετοιμάστε πρώτα το κέικ, στη συνέχεια ανάψτε το φούρνο σας, περιμένετε μισή ώρα και μετά ψήστε το. Αν ο φούρνος μείνει περισσότερη ώρα ανοικτός η θερμοκρασία θα ανέβει κι άλλο κάτι το οποίο δεν θέλουμε.

-Ο χρόνος ψησίματος είναι ο δεύτερος σημαντικός παράγοντας επιτυχίας. Ψήσιμο πέραν των 9 λεπτών θα στερεοποιήσει τη σοκολάτα, οπότε και θα χαθεί η «λάβα».

– Η θεία Καίτη χρησιμοποιεί φόρμα με τρύπα στη μέση και θεωρώ ότι είναι καλύτερη τόσο εμφανισιακά όταν κόβεται το κέικ, όσο και πρακτικά, γιατί δε χύνεται έτσι τελείως η σοκολάτα εξαρχής.

Δείτε την εκτέλεση στο video:

Advertisement