Connect with us

Υλικά συνταγής

Υλικά για 30-35 κομμάτια

1/2 κιλό καρύδια χοντροκομμένα

1/4 φλιτζανιού φρυγανιά τριμμένη

2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα και γαρίφαλα

1 κουταλάκι ξύσμα λεμονιού

1/4 φλιτζανιού ζάχαρη

3 κουταλιές κονιάκ

1/2 κιλό κανταϊφι

2 φλιτζάνια βούτυρο

Για το σιρόπι

4 φλιτζάνια ζάχαρη

2 κούπες νερό

1-2 ξυλάκια κανέλας ή λίγο ξύσμα λεμονιού

Εκτέλεση συνταγής

Ανακατεύετε τα καρύδια, τη φρυγανιά, το ξύσμα, τα κανελογαρίφαλα και τη ζάχαρη και τα ραντίζετε με το κονιάκ. Ξάνετε το κανταΐφι και το χωρίζετε σε 35 μέρη έτσι ώστε να σχηματίζονται μακρόστενες λωρίδες. Το διατηρείτε σκεπάσμενο με υγρή πετσέτα για να μην ξεραίνεται .

Βάζετε στην άκρη κάθε λωρίδας μια κουταλιά από το μείγμα της γέμισης και τυλίγετε όσο πιο απαλά μπορείτε σε ρολό. Μην τα σφίγετε γιατί δε θα γίνουν αφράτα. Τα αραδιάζετε σε βουτυρωμένο ταψί το ένα κολλητά με το άλλο. Λιώνετε το βούτυρο και περιχύνετε τα ρολά με ένα κουτάλι.

Σκεπάζετε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε τα καταΐφια στους 175° C για 30′. Βγάζετε το αλουμινόχαρτο και ψήνετε για άλλα 30′, ώσπου να ροδίσουν καλά.

Βράζετε όλα μαζί τα υλικά για το σιρόπι για 5′ και περιχύνετε το κανταΐφι, μόλις βγει από το φούρνο. Το αφήνετε αρκετές ώρες, να πιει όλο το σιρόπι και το βγάζετε σε πιατέλα.

Advertisement