Γλυκό ψυγείου με σοκολατένια κρέμα μόλις με 5 υλικά!
Μια πανεύκολη συνταγή για ένα ανάλαφρο και γευστικότατο γλύκισμα με 5 μόνο υλικά.
Ένα γλύκισμα με μπισκότα Πτι Μπερ, σοκολατένια κρέμα για να το απολαύσετε όλες τις ώρες σε όλες τις περιστάσεις.
Υλικά συνταγής
- 1 λίτρο γάλα πλήρες
- 2 πακέτα μπισκότα Πτι Μπερ
- 160 γρ. κουβερτούρα
- 100 γρ. ζάχαρη
- 70 γρ. κορν φλάουερ
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα να ζεσταθεί.
- Σε μπολ τοποθετούμε τη ζάχαρη με κορν φλάουερ, ρίχνουμε 1/3 γάλα από την κατσαρόλα και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί και αραιώσει το μείγμα.
- Μόλις πάρει βράση το γάλα στη κατσαρόλα, ρίχνουμε το μείγμα ζάχαρης / κορν φλάουερ και ανακατεύουμε μέχρι να “δέσει” η κρέμα. Μόλις δέσει βάζουμε και τη κουβερτούρα σε κομματάκια ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει και να έχουμε μια σοκολατένια κρέμα.
- Την κατεβάζουμε από φωτιά και αφήνουμε τη κρέμα 10 λεπτά να “σταθεροποιηθεί” ανακατεύοντας ανά διαστήματα να μη “πιάσει” κρούστα.
- Σ’ ένα τετράγωνο τσέρκι ή ταψί στρωμένο με μεμβράνη, διαστάσεων 20 X 20 εκ. τοποθετούμε περιμετρικά στα τοιχώματα, από 3 μπισκότα όρθια σε κάθε πλευρά [12 συνολικά].
- Κατόπιν, απλώνουμε στη βάση μια στρώση από μπισκότα προσέχοντας να γεμίσει όλη η επιφάνεια της βάσης.
- Αδειάζουμε το 1/3 της κρέμας και την απλώνουμε ισομερώς. Καλύπτουμε τη κρέμα με 2η στρώση από μπισκότα το άλλο, 1/3 και επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά την ίδια διαδικασία τελειώνοντας με τα μπισκότα.
- Αφήνουμε στο ψυγείο να κρυώσει, γαρνίρουμε προαιρετικά με σαντιγί και φλύδες σοκολάτας και σερβίρουμε σε τετράγωνα κομμάτια.
*Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου