Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη ζύμη
Αγαπημένα τυροπιτάκια μόλις βγήκαν απο το φούρνο
Φτιάξτε απλά τυροπιτάκια, με σπιτική, εύκολη και αφράτη-γιαουρτένια ζύμη.
Είναι τραγανά από έξω αλλά μια διαφορετική γέμιση τυριού από αυτές που έχετε συνηθίσει κάνει τα τυροπιτάκια ακόμη καλύτερα!
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
5 κούπες αλεύρι
1 αβγό
1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό
1/2 κ.γ. αλάτι
1 φακελάκι μπέικιν
1 κούπα βούτυρο
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
2 αβγά
200 γρ. φέτα ή μυζήθρα
3 κ.σ. τραχανά γλυκό
λίγο γάλα για την επικάλυψη (εκτός γέμισης)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τη ζύμη, στο μίξερ ή σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά, αφήνοντας για το τέλος το το αλεύρι και το μπέικιν.
Αφού το μείγμα γίνει ένα προσθέτουμε και το αλεύρι με το μπέικιν και ανακατεύουμε για 3 περίπου λεπτά.
Για τη γέμιση, σε ένα μπολ διαλύουμε με τα χέρια ή με ένα πιρούνι τη φέτα, τα χτηπημένα αυγά και τον τραχανά.
Ανοίγουμε τη ζύμη σε λεπτό πάχος και με ένα ποτήρι κάνουμε κύκλους.
Στον ένα «κύκλο» ζύμης βάζουμε λίγη από τη γέμιση και καλύπτουμε με έναν άλλο.
Πατάμε τις άκρες έτσι ώστε να μην βγει η γέμιση προς τα έξω.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180º C.
Με το γάλα και ένα πινέλο αλείφουμε τα τυροπιτάκια ελαφρώς ώστε να πάρουν χρώμα.
Ψήνουμε για 25′.