Εύκολη ζύμη για κρέπες χωρίς γάλα & χωρίς βούτυρο!
Μας αρέσει γλυκιά αλλά μας αρέσει και αλμυρή. Οι κρέπες είναι ένα από τα αγαπημένα φαγητά όλων και η συνταγή απλή και εύκολη. Σήμερα θα αλλάξουμε λίγο τα δεδομένα της συνταγής και θα την απλοποιήσουμε ακόμα περισσότερο. Θα σου δείξω μια εύκολη ζύμη για κρέπες χωρίς γάλα & χωρίς βούτυρο.
Είναι μια συνταγή ιδανική για όσους έχουν δυσανεξία στην λακτόζη και φυσικά για όλες τις νοικοκυρές που θα ξεμείνουν ξαφνικά από γάλα και χρειάζονται μια εναλλακτική. Αξίζει να την δοκιμάσεις, μιας και δε θα υπάρχει διαφορά στη γεύση! Δες επίσης πως να φτιάξεις το τέλειο αμερικάνικο πρωινό!
Ζύμη για κρέπες χωρίς γάλα & χωρίς βούτυρο
Τα υλικά που θα χρειαστείς:
250γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
3 μεγάλα αυγά
480ml κρύο νερό
3κ.σ λάδι
4κ.γ μπέικιν πάουντερ
1/2κ.γ αλάτι
1 πρέζα ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτύπα τα αυγά και έπειτα πρόθεσε το κρύο νερό. Στην συνέχεια πρόσθεσε το αλεύρι, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και στο τέλος το λάδι. Ανακάτεψε μέχρι να γίνει ένας αραιός χυλός. Βάλε τη ζύμη στο ψυγείο για 20-30 λεπτά.
Βγάλε το μείγμα από το ψυγείο και σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάλε λίγο λάδι ή φυτίνη αφού έχει κάψει. Ξεκίνα να φτιάχνεις τις κρέπες σου με τον κλασσικό τρόπο. Αφού τελειώσεις με όλο το μείγμα σου είναι έτοιμες να τις σερβίρεις όπως θέλει ο καθένας. Οι κρέπες σου χωρίς γάλα και βούτυρο είναι πανέτοιμες!