Connect with us

Υλικά

500 γραμ σιμιγδάλι χοντρό
3 κσ βούτυρο lourpak
1/2 ποτήρι του νερού σπορέλαιο
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
4 ποτήρια νερό περίπου 1 λίτρο
3 ποτήρια ζάχαρη 720 γραμ περίπου
2 κσ μέλι
2 ξυλάκια κανέλα
150 γραμ χωρίς το σιρόπι γλυκό κουταλιού κομμένο σε κυβάκια
150 γραμ κουβερτούρα
150 γραμ κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρολίτσα βάζουμε την ζάχαρη την κανέλα και το νερό.
Αφήνουμε χωρίς ανακάτεμα να βράση και να λιώσει η ζάχαρη και την βγάζουμε από την φωτιά και μόλις πέσει η θερμοκρασία ρίχνουμε και το μέλι.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο το σπορέλαιο να ζεσταθεί.
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει λιγάκι το σιμιγδάλι.
Προσθέτουμε με μια κουτάλα το σιρόπι με προσοχή να μην πεταχτεί και καούμε.
Χαμηλώνουμε την φωτιά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να απορροφηθεί το σιρόπι.
Βγάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε το χυμό πορτοκαλιού και τα κυβάκια από το γλυκό κουταλιού.

Εγώ έβαλα περγαμόντο μπορείτε να βάλετε συκαλάκι, πορτοκάλι, μήλο ή ότι άλλο φρούτο έχετε σε γλυκό κουταλιού.
Σκεπάζετε με μια καθαρή πετσέτα και αφήνετε για μισή ωρίτσα.
Μετά την μισή ωρίτσα βάζετε σε φόρμα και αφήνετε να κρυώσει ο χαλβάς μας.
Όταν έχει κρυώσει ο χαλβάς μας βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
περιχύνετε τον χαλβά και απολαύστε!

Advertisement