Αργυρώ Μπαρμπαρίγου: Ανοιχτές πίτες µε λαχανικά και τυρί κρέμα!
Σήμερα σας έχουμε μια φανταστική συνταγή από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου. Δείτε πως θα την φτιάξετε.
Υλικά Συνταγής
2 φύλλα σφολιάτας
1 κόκκινη ή κίτρινη πιπεριά σε καρέ
1 μελιτζάνα κομμένη σε μικρά καρέ
1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε μικρά καρέ
2 κολοκύθια κομμένα σε μικρά καρέ
1/4 φλ. σάλτσα ντομάτας
1 συσκευασία τυρί κρέμα
8-10 ντοματίνια κομμένα στη μέση
λίγος ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός ή δυόσμος ή ρίγανη
4 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3΄-4΄ να γίνει διάφανο, χωρίς όμως να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την πιπεριά, τη μελιτζάνα και το κολοκύθι και τα αφήνουμε λίγα λεπτά να μαραθούν. Τα αλατοπιπερώνουμε.
Ανοίγουμε τα φύλλα στον πάγκο και τα κόβουμε στη μέση. Με μαχαίρι ή με το ειδικό ροδάκι αφαιρούμε τις γωνίες και τους δίνουμε στρογγυλό σχήμα.
Αλείφουμε λίγη σάλτσα στη μέση κάθε φύλλου. Ισομοιράζουμε πάνω τα ψημένα λαχανικά και τα ντοματίνια και πασπαλίζουμε με το μυρωδικό. Ρίχνουμε στο κέντρο κάθε πίτας με ένα κουτάλι τυρί κρέμα.
Ανασηκώνουμε το κάθε φύλλο γύρω γύρω και το διπλώνουμε προς τα μέσα, φτιάχνοντας ανοιχτές πιτούλες. Τις βάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα και τις ψήνουμε για περίπου 40΄ στους 180° C μέχρι να ροδίσει το φύλλο. Ζεστές ή κρύες είναι τέλειες!