15 κόλπα μαγειρικής από διακεκριμένους σεφ
Σχεδόν όλοι μπορούν να συμφωνήσουν ότι το μαγείρεμα είναι μια τέχνη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι σημαντικό να στηριχθούμε όχι μόνο στο ταλέντο της μαγειρικής μας, αλλά και σε ένα σύνολο κανόνων. Επιπλέον, το μαγείρεμα έχει τα δικά του μυστικά που οι σεφ περνούν από τη μία γενιά στην άλλη.
Παρακάτω θα δείτε μερικά γνωστά κόλπα που θα κάνουν τα πιάτα σας ακόμα πιο νόστιμα και θα αξίζουν να προστεθούν στις καλύτερες κουζίνες του κόσμου.
- Αγαπάτε τις πιπεριές τσίλι, αλλά θα θέλατε να καίνε λίγο λιγότερο; Απλά αφαιρέστε τους σπόρους και τις φλέβες και ξεπλύνετε τες με κρύο νερό. Η καυτερή ουσία θα εξαφανιστεί, αλλά η γεύση θα παραμείνει η ίδια.
- Μπορείτε να φτιάξετε τραγανές πατάτες χωρίς λάδι για τηγάνισμα, απλά περάστε τες από αλεύρι και μετά ψήστε τες.
- Μετράτε τις θερμίδες; Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βαριά κρέμα γάλακτος με 3/4 χτυπημένα ασπράδια αυγών κατά την παρασκευή επιδόρπιων.
- Εάν δεν είστε σίγουροι αν πρέπει να βάλετε τα λαχανικά σε βραστό ή κρύο νερό, κρατήστε αυτό στην άκρη του μυαλού σας: τα λαχανικά που αναπτύσσονται κάτω από το έδαφος απαιτούν κρύο νερό και εκείνα που αναπτύσσονται πάνω από το έδαφος απαιτούν ζεστό νερό.
- Όταν χτυπάτε ασπράδια αυγών, αναποδογυρίστε το μπολ για να ελέγξετε τη συνοχή: εάν είναι έτοιμα, η ουσία θα παραμείνει στο μπολ.
- Χρησιμοποιήστε παντζάρια ψημένα σε αλουμινόχαρτο για σαλάτες: αντίθετα με τα βρασμένα παντζάρια, τα ψημένα παντζάρια περιέχουν περισσότερες βιταμίνες και διατηρούν μεγαλύτερη γεύση και χρώμα.
- Η κοπή ενός κρεμμυδιού μπορεί να είναι απλή αν χωρίσετε το κρεμμύδι πρώτα στα δύο, κόψτε την άκρη και τη ρίζα, κάντε μερικές οριζόντιες χαρακιές και μερικές κάθετες. Η ποσότητα των τεμαχίων εξαρτάται από το επιθυμητό μέγεθος των κύβων. Και τέλος, κόψτε το κρεμμύδι σταυροειδώς.
- Πάντα να ρίχνετε το ντρέσινγκ στη σαλάτα σας μόνο αφού προσθέσετε αλάτι. Διαφορετικά, το λάδι δεν θα αφήσει το αλάτι να διαλυθεί εντελώς.
- Ένα τέχνασμα που δεν θα αφήσει τα ζυμαρικά σας να κολλήσουν μαζί είναι να χρησιμοποιήσετε όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Χρησιμοποιήστε τουλάχιστον 1 λίτρο νερό για 100 γραμμάρια “ξηρά” ζυμαρικά και θα έχετε τέλεια αποτελέσματα.
- Το μυστικό της τέλειας ζύμης για γλυκά αρτοσκευάσματα είναι απλό: το βάρος του αλευριού θα πρέπει να ισούται με το βάρος της ζάχαρης και το βάρος των αυγών θα πρέπει να ισούται με το βάρος του βουτύρου.
- Για να μαγειρέψετε μαλακές και λείες πατάτες για πουρέ, προσθέτετε λίγο γάλα και λίγη μαγειρική σόδα στην άκρη ενός μαχαιριού και ανακατέψτε για 2-3 λεπτά.
- Μπορείτε να έχετε ζουμερά εσπεριδοειδή τοποθετώντας τα κάτω από ζεστό νερό ή θερμαίνοντας τα σε ένα φούρνο μικροκυμάτων και τρίβοντας τα σφιχτά στο χέρι σας.
- Χρησιμοποιήστε ένα ξύλινο ραβδί για να ελέγξετε αν το λάδι για τηγάνισμα είναι αρκετά ζεστό. Εάν δείτε φυσαλίδες γύρω από το ραβδί, αυτό σημαίνει ότι ήρθε η ώρα να αρχίσετε το τηγάνισμα.
- Για ρύζι που δεν κολλάει, το ψήνουμε σε ένα τηγάνι με λίγο φυτικό έλαιο και στη συνέχεια προσθέτουμε νερό για να βράσει. Εάν θέλετε να προσθέσετε ελαφρά οσμή σκόρδου, προσθέστε μια σκελίδα σκόρδο και αφαιρέστε το μόλις μαγειρευτεί το ρύζι.
- Αν σχεδιάζετε να σερβίρετε ζυμαρικά με σάλτσα, μην προσθέτετε λάδι στο νερό, καθώς δεν αφήνει τη σάλτσα να κορεστεί με τη γεύση του.
- Εάν θέλετε να κόψετε μια ντομάτα χωρίς να αφήσετε τους χυμούς της να χυθούν, κόψτε την αυστηρά κατά μήκος της επιφάνειας της ντομάτας: υπάρχουν εσωτερικές φλέβες που χωρίζουν τους σπόρους από τα τοιχώματα της τομάτας.
- Ο καθένας ξέρει ότι πρέπει να πασπαλίζει την επιφάνεια της ζύμη της πίτας με αλεύρι . Ωστόσο, εάν η πίτα είναι γλυκιά, μπορείτε να αντικαταστήσετε το αλεύρι με σκόνη κακάου: θα δημιουργήσει ένα ελαφρύ άρωμα και δεν θα επηρεάσει τη γεύση.
- Για να κάνετε τα κεφτεδάκια πιο γευστικά, ζεστάνετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια χρησιμοποιώντας φυτικό έλαιο και στη συνέχεια προσθέστε το κρέας. Όχι μόνο θα ενισχύσει τη γεύση, αλλά θα εξαλείψει τυχόν πιθανότητες να βρεθούν ωμά κρεμμύδια στα μαγειρεμένα κεφτεδάκια.
Κάθε σεφ έχει το δικό του μυστικό για να προετοιμάσει την ιδανική μπριζόλα. Αλλά ένα πράγμα στο οποίο όλοι συμφωνούν – το τηγάνι θα πρέπει να είναι πολύ ζεστό και να βγάζει καπνούς.