11 απίθανα έξυπνα κόλπα που θα σας κάνουν θεούς τη μαγειρικής.
Μόνο οι πραγματικοί γνώστες της κουζίνας μπορούν να κόψουν ένα μήλο χωρίς μαχαίρι, να ξεφλουδίσου ένα αβγό με μια κίνηση και να μην δακρύζουν όταν καθαρίζουν κρεμμύδια. Ξέρουν τα κόλπα της μαγειρικής και μπορούν να τα μοιραστούν μαζί μας.
Παρακάτω θα δείτε 11 ενδιαφέροντα γαστρονομικά μυστικά που θα σας βοηθήσουν με τις εκδηλώσεις της Πρωτοχρονιάς.
Σταγόνες γιαουρτιού
Είναι ένα νόστιμο και υγιεινό σνακ για τα παιδιά. Μπορείτε να τις φτιάξετε εύκολα: Βάλτε ένα γιαούρτι σε μια πλαστική σακούλα ή σύριγγα ζαχαροπλαστικής και πιέστε ώστε να δημιουργηθούν σταγόνες σε μια λαδόκολλα. Βάλτε το ταψί στην κατάψυξη για 1 ώρα.
Καθαρίστε κρεμμύδια χωρίς δάκρυα
Για να μην κλαίτε όταν καθαρίζετε κρεμμύδια, βάλτε τα για 15 λεπτά στην κατάψυξη πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα.
Πώς να ξεφλουδίσετε τα αβγά εύκολα
Τα βραστά αβγά θα ξεφλουδιστούν ευκολότερα αν βάλετε μια φέτα λεμόνι στο σκεύος κατά το μαγείρεμα. Επίσης, ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρικής σόδας, θα δημιουργήσει το ίδιο αποτέλεσμα.
Πώς να ψήσετε χωρίς αβγά
Αν θέλετε να φτιάξετε κουλουράκια ή άλλα γλυκά αλλά έχουν τελειώσει τα αβγά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μπανάνες. 1 αβγό ισούται με μισή μπανάνα. Η γεύση σίγουρα δεν θα είναι άσχημη.
Ο τέλειος καφές
Αυτό το κόλπο θα εκτιμηθεί από τους λάτρεις του καφέ και εκείνους που ξυπνώντας θέλουν ένα φλιτζάνι φρέσκο εσπρέσο. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι και κανέλα στον αλεσμένο καφέ πριν τον ψήσετε. Το αλάτι βοηθά να απαλλαγείτε από την πίκρα του καφέ και η κανέλα προσθέτει εκπληκτική γεύση.
Πώς να χωρίσετε ένα μήλο στη μέση χωρίς μαχαίρι
Αν έχετε μόνο ένα μήλο και δύο ανθρώπους για να το καταναλώσουν, θα μάθετε έναν εύκολο τρόπο για να το κόψετε στην μέση:
-Περιστρέψτε το στέλεχος για να φύγει.
-Πάρτε το μήλο στα χέρια σας και περιστρέψτε το μέχρι να βρείτε μια άνετη θέση με το δάχτυλο.
-Πατήστε σε αυτό με τα χέρια σας, σπρώχνοντάς το στην άκρη. Έτσι θα το χωρίσετε εύκολα σε 2 ίσα μέρη.
Ένας γρήγορος τρόπος να ξεφλουδίσετε ένα σκόρδο
(15 δευτερόλεπτα)
Για να εξοικονομήσετε χρόνο από το ξεφλούδισμα του σκόρδου, τοποθετήστε το για 15 δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι, ο φλοιός θα αφαιρεθεί ευκολότερα.
Η πιο νόστιμη πιπεριά
(ΑΡΣΕΝΙΚΗ ΘΗΛΥΚΗ)
Όταν αγοράζετε μια πιπεριά, αναποδογυρίστε την και κοιτάξτε στο κάτω μέρος. Αν δείτε 3 φουσκώματα, είναι ένα «αρσενικό» πιπέρι. Αν δείτε 4 σημαίνει ότι είναι «θηλυκό». Τα «θηλυκά» είναι γλυκά και είναι καλύτερο να τα χρησιμοποιήσετε φρέσκα. Τα «αρσενικά» είναι πιο σταθερά και η γεύση τους είναι πιο βαθιά, έτσι είναι πολύ καλά ως συστατικά για διάφορα πιάτα.
Κόψτε σε φέτες την ζύμη χωρίς μαχαίρι
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οδοντικό νήμα για να κόψετε γρήγορα ένα κέικ σε φέτες και σε ίσα μέρη.
Καλύτερες πατάτες από τις τηγανιτές
Αν νομίζετε ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από τις τηγανιτές πατάτες, δοκιμάστε να τις μαγειρέψετε έτσι: Κόψτε σε λεπτές φέτες τις πατάτες, πασπαλίστε με ελαιόλαδο, βάλτε φέτες βουτύρου στις περικοπές και προσθέστε αλάτι και πιπέρι. Βάλτε τες σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 ° C για 40 λεπτά. Οι πατάτες με αυτό τον τρόπο, έχουν κάθε πιθανότητα να γίνουν το αγαπημένο σας πιάτο.
Γρήγορο ξεφλούδισμα πατάτας
Αν δεν σας αρέσει το ξεφλούδισμα αυτό το τέχνασμα είναι μόνο για σας:
-Κάντε μικρές περικοπές στις πατάτες.
-Ρίξτε ζεστό νερό σε ένα δοχείο με πατάτες, βάλτε τες στο φούρνο και περιμένετε μέχρι να βράσουν.
-Αδειάστε το νερό που βράζει και γεμίστε την κατσαρόλα με κρύο νερό.
-Πάρτε μια πατάτα και τραβήξτε τη φλούδα.