Connect with us

Τα νησιά αρχίζουν να μπαίνουν σιγά-σιγά στο μυαλό μας, αφού λίγες μέρες έχουν απομείνει από το καλοκαίρι. Ποιο είναι, όμως, το πιο όμορφο του κόσμου;

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του ταξιδιωτικού site Condé Nast Traveler το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων, το νησί Palawan, βρίσκεται στην κορυφή, ενώ στην πρώτη 20άδα βρίσκουμε και δύο ελληνικά νησιά.

Πολλοί μπορεί να μην το έχουν καν ακουστά, το νησί Palawan, όμως, είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά του κόσμου και σύμφωνα με τους αναγνώστες του Condé Nast Traveler, το ομορφότερο.

Είναι το μεγαλύτερο νησί των Φιλιππίνων κι εκτός του «τίτλου» του, διαθέτει και διάφορα τεχνουργήματα που οι ρίζες τους φτάνουν 50 χιλιάδες χρόνια πίσω. Εκεί βρίσκεται ο υπόγειος ποταμός Puerto Princesa, ο οποίος αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της Unesco και είναι ένα από τα 7 θαύματα της Φύσης. Με μήκος περίπου 8 χιλιόμετρα, ο Puerto Princesa είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος υπόγειος ποταμός στον κόσμο και ο μεγαλύτερος της Ασίας.

Αυτοί που γνωρίζουν καλά το νησί Palawan είναι συνήθως όσοι ασχολούνται με το snorkeling και τις καταδύσεις, λόγω του Θαλάσσιου Πάρκου Tubbataha Reef που επίσης αποτελεί Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς και είναι ιδανικό για υποβρύχιες περιπέτειες.

Στο Palawan μπορείτε να έρθετε σε επαφή με πρωτόγονες φυλές, τη φυλή Ken-uy και Taot Bato κοντά στο Rizal, περίπου 6 ώρες δρόμο με αυτοκίνητο από το Puerto Princesa. Κάποιες κοινότητες έχουν “εκπολιτιστεί” και ζουν σε χωριά κοντά στο Rizal, κάποιες άλλες ζουν σε σπηλιές στα βουνά όπως έκαναν εδώ και εκατοντάδες χρόνια.

Για να επισκεφτείτε τις δεύτερες, πρέπει να έχετε εξουσιοδοτημένο οδηγό και τη δυνατότητα να βαδίσετε περίπου 7 ώρες από το πλησιέστερο σημείο που μπορείτε να πάτε με αυτοκίνητο (που σημαίνει ότι είναι αδύνατο να επιστρέψετε την ίδια μέρα στον πολιτισμό και θα πρέπει να διανυκτερεύσετε στα βουνά).

Ένα τοπίο εξωτικό με πλούσια βλάστηση και πρασινογάλαζα νερά.

Η ιδανική εποχή για να το επισκεφτεί κάποιος είναι από τον Οκτώβριο ως τον Μάιο.

Δείτε το βίντεο και ονειρευτείτε…

Την τελική τριάδα των ομορφότερων νησιών του κόσμου απαρτίζουν η Μπόρα-Μπόρα και η Moorea της Γαλλικής Πολυνησίας, ενώ μέχρι τη θέση 10 συναντάμε το νησί Waiheke της Νέας Ζηλανδίας, τις Βερμούδες, το Breat Barrier Reef και το Whitsunday της Αυστραλίας, το νησί Βανκούβερ του Καναδά, το Μπαλί της Ινδονησίας, τη Σαντορίνη και την Τασμανία.

Κι αν αναστατωθήκατε με την ύπαρξη ελληνικού νησιού στην πρώτη δεκάδα, να σας πούμε ότι στη θέση 14 βρίσκεται και η Μύκονος!

Ίσως σας ενδιαφέρουν:

Νοσοκόμα σε νοσοκομείο παίδων υιοθέτησε μωρό που το παράτησαν οι γονείς του

10 καθημερινές συνήθειες που μας κάνουν να γερνάμε πριν την ώρα μας

Τι είναι η δίαιτα ΝΤΑΣ και γιατί οι γιατροί την θεωρούν μια από τις καλύτερες για την υγεία

Το τεστ των 10″ που δείχνει πόσο θα ζήσουμε

7 Βασικοί Κανόνες του Σαβουάρ Βιβρ που οι περισσότεροι δεν τηρούμε. Ιδιαίτερη προσοχή στον #3

Πώς να ξεβουλώσετε νιπτήρα και νεροχύτη χωρίς να φωνάξετε υδραυλικό

Γιατί οι Εβραίοι και οι μουσουλμάνοι δεν τρώνε καθόλου χοιρινό;

Τι λένε οι γιατροί για τα δημοφιλή παπούτσια που όλοι λένε ότι είναι «βολικά»;

8 πράγματα που κάνουν κάθε άντρα να ζηλέψει

13 αλήθειες που οφείλουμε να παραδεχτούμε όλοι όσοι έχουμε σκύλους!

Σχολιάστε

Τα καλύτερα