Connect with us

Μια ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε σήμερα, Τετάρτη (26.02.25), στην Ταϊλάνδη, όπου 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε σοβαρό τροχαίο δυστύχημα με λεωφορείο, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

Το δυστύχημα συνέβη όταν ένα διώροφο λεωφορείο, που μετέφερε 49 επιβάτες, ανάμεσά τους και εκπροσώπους τοπικών αρχών, εκτράπηκε της πορείας του καθώς κατέβαινε μια πλαγιά στην επαρχία Πράχιν Μπουρί, ανατολικά της Μπανγκόκ, πρωτεύουσας της Ταϊλάνδης.

«Δεκαεπτά άνθρωποι βρέθηκαν νεκροί επιτόπου και άλλος ένας υπέκυψε σε νοσοκομείο» όπου διακομίστηκε, δήλωσε αξιωματικός της αστυνομίας.

«Ανακρίναμε τον οδηγό και κατέθεσε πως δεν είχε φρένα καθώς το λεωφορείο κατέβαινε την πλαγιά», πρόσθεσε.

Ψηλά σε τροχαία η Ταϊλάνδη
Η Ταϊλάνδη είναι γνωστή για τον υψηλό αριθμό τροχαίων δυστυχημάτων που σημειώνονται κάθε χρόνο στους δρόμους της, εξαιτίας των ανεπαρκών υποδομών, της χρήσης μη ασφαλών οχημάτων και των επικίνδυνων πρακτικών οδήγησης, όπως η υπερβολική ταχύτητα και η αγνόηση σημάτων κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) για το 2023, περίπου 20.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους ετησίως σε τροχαία δυστυχήματα στη χώρα, δηλαδή περίπου 50 θάνατοι την ημέρα. Ο αριθμός αυτός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικός, δεδομένου ότι ο πληθυσμός της Ταϊλάνδης ανέρχεται σε πάνω από 70 εκατομμύρια κατοίκους.

Τον Οκτώβριο, μια καταστροφική πυρκαγιά σε σχολικό λεωφορείο, το οποίο μετέφερε μαθητές σε εκδρομή, οδήγησε στον θάνατο 23 ανθρώπων σε αυτοκινητόδρομο στα προάστια της Μπανγκόκ. Το δυστύχημα αυτό καταγράφηκε ως το χειρότερο τροχαίο στην Ταϊλάνδη την τελευταία δεκαετία.

Advertisement