Connect with us

Οι διακοπές είναι η περίοδος που περιμένουμε όλοι και θέλουμε να έχουμε ωραίες αναμνήσεις. Ωστόσο, σε μερικές χώρες υπάρχουν ορισμένοι περίεργοι κανόνες και απαγορεύσεις, που μπορεί να δημιουργήσουν στους τουρίστες προβλήματα με τον νόμο.

Δείτε παρακάτω 7 μέρη στον κόσμο που απαγορεύεται να βγάζετε φωτογραφίες.

7. Άμστερνταμ, Ολλανδία

H περιοχή με τα κόκκινα φανάρια στο Άμστερνταμ είναι γνωστή για τους οίκους ανοχής, τα γραφικά κανάλια και τα καφέ. Σε αυτό το σημείο της πόλης οι ιδιοκτήτες δεν θέλουν οι τουρίστες να φωτογραφίζουν τις πόpνες που υπάρχουν στις βιτρίνες. Αν βγάλετε έξω την φωτογραφική σας μηχανή στην καλύτερη θα σας την πάρουν και στην χειρότερη θα φάτε ξύλο.

2. Νότια Κορέα

Στην Νότια Κορέα απαγορεύεται να φωτογραφίσετε γυναίκες χωρίς την θέλησή τους ακόμα και σε δημόσιους χώρους. Η παραβίαση αυτού του νόμου θεωρείται σεξουαλική παρενόχληση και τιμωρείται με το πρόστιμο των 9.000 δολαρίων και έως 5 χρόνια φυλάκιση.

5. ΗΠΑ

Στις ΗΠΑ οι νόμοι για τις φωτογραφίες είναι πολύ πιο χαλαροί από την Νότια Κορέα. Αλλά και πάλι μπορεί να βρεθείτε μπλεγμένοι, αν τραβήξετε φωτογραφίες κάποιας ιδιωτικής ιδιοκτησίας. Είναι καλό πάντα να ζητάτε άδεια από τον ιδιοκτήτη και να παρατηρείτε, αν υπάρχουν απαγορευτικές πινακίδες.

4. Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα απαγορεύεται η φωτογράφιση των παλατιών και η παραβίαση αυτού του κανόνα τιμωρείται με 1 έως 3 μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 1,361 δολαρίων. Σε πολλές περιοχές απαγορεύεται η χρήση φωτογραφικής μηχανής εξαιτίας των προλήψεων. Επίσης, δεν μπορείτε να φωτογραφίσετε κυβερνητικά κτίρια, κάποιες συγκεκριμένες γέφυρες και τα παλάτια των Σεΐχηδων. Η απαγόρευση της φωτογράφισης των παλατιών είναι γραμμένη στην νομοθεσία των χωρών.

3. Βόρεια Κορέα

Αν θέλετε να επισκεφθείτε αυτή την χώρα, προετοιμαστείτε για πολλές απαγορεύσεις στις κινήσεις σας. Στην Βόρεια Κορέα απαγορεύεται να βγείτε από το ξενοδοχείο σας χωρίς τον ξεναγό σας, ούτε μπορείτε να τραβήξετε φωτογραφίες  χωρίς την άδεια του ξεναγού. Σε περίπτωση ανυπακοής σε αυτούς τους κανόνες θα βρεθείτε αντιμέτωποι με πρόστιμα ή ακόμα χειρότερα.

2. Αγγλία

Οι Βρετανοί έχουν μεγάλη κατανόηση στους τουρίστες. Μπορείτε να τραβήξετε ερασιτεχνικές φωτογραφίες σε όλα τα μέρη της χώρας, αλλά οι διαφημιστικές φωτογραφήσεις απαιτούν ειδική άδεια. Για παράδειγμα, οι εμπορικές φωτογραφήσεις στην πλατεία Τραφάλγκαρ και την πλατεία του Κοινοβουλίου μπορούν να πραγματοποιηθούν μόνο με την άδεια του δήμαρχου του Λονδίνου.

1. Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία απαγορεύεται να φωτογραφήσετε ορισμένα αγάλματα και ναούς. Προφανώς, οι φωτογραφίες ενοχλούν τα πνεύματα! Δείτε εδώ την λίστα με όλα τα μέρη που δεν μπορείτε να φωτογραφήσετε.

Advertisement