Connect with us

Μια πόλη που αν τύχει και επισκεφθείς μια φορά θέλεις να πηγαίνεις συνεχώς…..

Ένας προορισμός ιδανικός για τριήμερα και Σαββατοκύριακα. Οποιαδήποτε εποχή και αν πας, πάντα θα υπάρχει κάτι να κάνεις.

Το αρχοντικό Ρέθυμνο βρίσκεται στην Κρήτη και ανήκει στον ομώνυμο Νομό. Απέχει μόλις 60 χλμ. από την πόλη των Χανίων και 86 από το Ηράκλειο.

Έχει πλούσια ιστορία, πολιτιστικά μνημεία, εξαιρετικές τουριστικές υποδομές και φιλόξενους κατοίκους.

Ενώ η παραδοσιακή κουζίνα μπορεί να ικανοποιήσει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.

Η παραλία με μήκος 12 χλμ το καλοκαίρι προσφέρεται για βουτιές και θαλάσσια σπορ, ενώ το χειμώνα ενδείκνυται για περιπάτους, χαζεύοντας το απέραντο γαλάζιο, που δεν μπορεί να συλλάβει το ανθρώπινο μάτι.

Μια βόλτα στην παλιά πόλη είναι ένα ταξίδι στο χρόνο.

Ένα συνονθύλευμα πολιτισμών δύσης και ανατολής, αφού οι επιρροές στην αρχιτεκτονική των κτηρίων είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την  ενετική κατοχή και  μεταγενέστερα με την Τουρκοκρατία.

Καθώς διασχίζεις τα στενά σοκάκια βλέπεις  από τη μια πλευρά μεγάλα επιβλητικά χτίσματα με καμάρες και θόλους χαρακτηριστικά της Ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής και αίφνης από την άλλη, τζαμιά και μιναρέδες, απομεινάρια της τουρκοκρατίας.

Λόγοι για να πας…

Το Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για να αποδράσεις από το «κλεινόν άστυ».

*

Λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή της Αποκριάς και η πόλη ζει στους ρυθμούς του Βασιλιά καρνάβαλου.

Τα καταλύματα ανοίγουν εβδομάδες πριν για να υποδεχτούν τον κόσμο που έρχεται όχι μόνο από τους άλλους νομούς, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδας.

Το καλοκαίρι διοργανώνεται το Αναγεννησιακό Φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια  του οποίου, μουσικά και θεατρικά δρώμενα να παίρνουν σάρκα και οστά στο ανοικτό θέατρο του Ενετικού φρουρίου Φορτέτζα.

Το αρχαιολογικό Μουσείο, το Μουσείο Θαλάσσιας Ζωής και το Μουσείο Ιστορίας και Λαϊκής Τέχνης είναι ορισμένοι από τους πολιτιστικούς θησαυρούς που σε περιμένουν να τους ανακαλύψεις.

Ενώ αν είσαι λάτρης της νυχτερινής ζωής, η πόλη τη νύχτα μεταμορφώνεται, φοράει τα καλά της και ανοίγει τις πύλες της διασκέδασης  μέσα από τα κλαμπ και τα μπαρ που σε περιμένουν να τα γνωρίσεις!

Advertisement