Connect with us

Η Ελληνική κουζίνα κατάφερε να κατακτήσει την κορυφή του κόσμου, σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του διεθνούς οδηγού γαστρονομίας Taste Atlas.

Στη βαθμολογία για τη σεζόν 2024-25, η Ελλάδα αναδείχθηκε ως η χώρα με την καλύτερη κουζίνα στον κόσμο, ξεπερνώντας παραδοσιακές «δυνάμεις» της γαστρονομίας όπως η Ιταλία, η Γαλλία και η Ισπανία οι οποίες ήταν από τα μεγάλα φαβορί για να κερδίσουν τον τίτλο.

Η κατάταξη του Taste Atlas βασίζεται σε ψήφους γαστρονομικών κριτικών, επαγγελματιών σεφ και κοινού από όλο τον κόσμο. Οι συμμετέχοντες αξιολογούν τη γεύση, την ποικιλία, την ποιότητα των υλικών και την αυθεντικότητα της κουζίνας κάθε χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι μια παγκόσμια αναγνώριση που δεν αποτελεί μόνο τιμή για τη γαστρονομία της Ελλάδας, αλλά και σημαντική ώθηση για τον ελληνικό τουρισμό. Όλο και περισσότεροι ταξιδιώτες επιλέγουν προορισμούς βάσει των γαστρονομικών τους προσφορών, και η βράβευση αυτή ενισχύει τη θέση της Ελλάδας ως κορυφαίου γαστρονομικού προορισμού.

Τα εδέσματα που χάρισαν στην χώρα μας την πρώτη θέση στον κόσμο είναι η γραβιέρα Νάξου, το σαγανάκι, τα παϊδάκια, η γραβιέρα Κρήτης και το κοντοσούβλι.

Αναλυτικά η λίστα με τα 10 ελληνικά πιάτα με την υψηλότερη βαθμολογία

Γραβιέρα Νάξου
Σαγανάκι
Παϊδάκια
Γραβιέρα Κρήτης
Κοντοσούβλι
Τρίγωνα πανοράματος
Συμιακό γαριδάκι
Σφέλα
Αρσενικό Νάξου
Μπουγάτσα
Ακολουθεί η λίστα με τις 20 κορυφαίες κουζίνες στον κόσμο:

Ελλάδα
Ιταλία
Μεξικό
Ισπανία
Πορτογαλία
Τουρκία
Ινδονησία
Γαλλία
Ιαπωνία
Κίνα
Πολωνία
Ινδία
ΗΠΑ
Περού
Σερβία
Βραζιλία
Κροατία
Κολομβία
Βιετνάμ
Ουγγαρία

Advertisement