Connect with us

Είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων, αγαπημένος προορισμός για πολλούς και κυρίως νεαρά ζευγάρια. Οι παραλίες της Μήλου είναι από τις ομορφότερες στον κόσμο και είναι ο βασικός λόγος για να επισκεφθεί κάποιος το νησί. Οι δαντελωτές ακτές δημιουργούν πλήθος παραλιών, που ξεπερνούν τις 70 σε όλη τη Μήλο.

Ας δούμε τις 10 ομορφότερες από αυτές χωρίς να σημαίνει ότι οι υπόλοιπες δεν αξίζουν μια επίσκεψη, κάθε άλλο.

Σαρακήνικο

Η πιο διάσημη Παραλία της Μήλου, με τα κατάλευκα βράχια να αγκαλιάζουν τα καταγάλανα νερά. Απαραίτητο αντηλιακό με υψηλό δείκτη καθώς η αντανάκλαση του ήλιου στα βράχια επιδεινώνει την επίδραση της ηλιακής ακτινοβολίας.

Τσιγκράδο

Ένας μικρός κόλπος με καταγάλανα νερά και βράχια γεμάτα σπηλιές. Η πρόσβαση από ξηράς είναι δύσκολη αλλά η κατάβαση προσφέρει μια μοναδική εμπειρία. Υπάρχει βέβαια και τι καραβάκι.

Φυριπλάκα

Δίπλα ακριβώς από το Τσιγκράδο η Φυριπλάκα προσφέρει μια μεγάλη παραλία, η οποία σε ένα μέρος της είναι οργανωμένη.

Αχιβαδόλιμνη

Απέραντη αμμουδιά απέναντι από το λιμάνι. Είναι η πιο εύκολη στην πρόσβαση και πήρε το όνομά της από την παρακείμενη λίμνη που είναι γεμάτη αχιβάδες!

Παπαφράγκας

Ένα στενό θαλάσσιο πέρασμα στα βράχια που δημιουργεί ένα μοναδικό σκηνικό. Για να πάει κάποιος πρέπει να κατέβει με πολύ προσοχή τα απότομα βράχια.

Παλαιοχώρι

Εντυπωσιακή παραλία με τα βράχια να χρωματίζονται στις αποχρώσεις του κόκκινου και ίσως μια ελαφριά μυρωδιά θειαφιού, όχι ενοχλητική, από τα παλιά ορυχεία.

Κλέφτικο

Βασικά δεν είναι παραλία αλλά ένα από τα πιο γνωστά τοπία της Μήλου, με τα ψηλά βράχια που καταλήγουν στη θάλασσα δημιουργώντας μικρούς κόλπους με υπέροχα νερά. Πρόσβαση μόνο από τη θάλασσα αλλά μια βουτιά αξίζει.

Αγία Κυριακή

Από τις δημοφιλέστερες παραλίες, με αρκετό κόσμο, ξαπλώστρες και beach bar.

Γέροντας

Άγρια φυσική ομορφιά με το χαρακτηριστικό βράχο με μορφή γέφυρας.

Φυροπόταμος

Υπέροχη παραλία δίπλα στον μικρό γραφικό οικισμό στη βόρεια Μήλο.

Advertisement