Connect with us

Η Νάξος είναι ένα από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων με ορεινό έδαφος και όμορφες καθαρές παραλίες.

Οι επισκέπτες μπορούν να απολαύσουν τις άγριες ομορφιές της και τις απέραντες γαλάζιες παραλίες της Νάξου. Μάλιστα, καλύπτουν τα γούστα κάθε τουρίστα καθώς υπάρχουν παραλίες οργανωμένες ή παρθένες, παραλίες για σπορ ή για οικογενειακή διασκέδαση. Επιπλέον πολλές από αυτές βρίσκονται δίπλα σε αρχαία μνημεία, σε μεσαιωνικά κάστρα, σε βυζαντινές εκκλησίες και σε σημαντικούς υγροβιότοπους. Είτε κοντά στη Χώρα, είτε πιο μακριά, δίπλα σε τοπία εξαιρετικού φυσικού κάλλους, οι επιλογές είναι πολλές.

Μια από τις πιο φημισμένες παραλίες είναι η παραλία της Αγίας Άννας που αποτελεί φυσική συνέχεια της παραλίας του Αγίου Προκοπίου. Η Αγία Άννα έχει μια χρυσή αμμουδιά με ένα δάσος με κέδρους οι οποίοι χαρίζουν φυσική σκιά στους επισκέπτες της.

Πρόκειται για μια οργανωμένη παραλία με ξαπλώστρες και ομπρέλες, ιδανική επίσης και για θαλάσσια σπορ. Η παραλία του Αγίου Προκοπίου έχει αποσπάσει πολλές διακρίσεις. Είναι μεγάλη με χοντρόκοκκη άμμο που καταλήγει σε μια σειρά από αμμόλοφους, ενώ τα κρυστάλλινα νερά της έχουν χρώμα που εναλλάσσεται από βαθύ γαλάζιο και γαλαζοπράσινο.

Μια άλλη γνωστή παραλία του νησιού είναι η Πλάκα που έχει ένα μαγευτικό σκηνικό με λευκή, ψιλή άμμο, αμμόλοφους και απέραντο γαλάζιο. Το Καστράκι είναι μικρός όρμος, με γαλήνια νερά, που θυμίζουν πισίνα, ενώ η Γλυφάδα είναι μια απέραντη αμμουδερή παραλία δίπλα από το Καστράκι.

Για τους λάτρεις του windsurfing και του kite surfing ενδείκνυται η παραλία Μικρή Βίγλα, ενώ μακριά από τη βουή των κοσμικών πλαζ, λίγο μετά την Πλάκα προς τα νότια, ο Ορκός θα σας ενθουσιάσει με την ομορφιά του. Από την άλλη πλευρά, το Αλυκό είναι μια μικρή, απάνεμη και εξωτική παραλία που περικλείεται από κέδρους και βρίσκεται στη νοτιοδυτική πλευρά της Νάξου.

Το σίγουρο είναι πώς αν βρεθείτε στο νησί, οποιαδήποτε παραλία κι αν επιλέξετε, θα απολαύσετε μπάνιο σε κρυστάλλινα νερά…

Advertisement